уторак, 16. фебруар 2016.

HUMUS




















Potrebno:

100gr sirovih leblebija
par cenova belog luka
1 k.k.himalajske soli
1 k.k.tucane ljute paprike
limunov sok ili koncentrat
malo mlevenog kima(u vodenici za biber)
3-4 kasike taana-susamovog putera


Priprema:
Leblebije potopiti u vodu(na 100 gr ide 300-400ml vode,da nabubre)preko noci.Sledeceg dana ocistiti ih od ljuspica,pa naliti vodom i kuvati dok skroz ne omeksaju,oko 1h,procediti a vodu iz kuvanja ne bacati.


 


U blender sipati ohladjene leblebije,sok od limuna,seckan beli luk(kolicina po ukusu),tucanu ljutu papriku,malo vode/supe u kojoj se kuvala leblebija(dodavati po potrebi), mleveni kim,3-4 kasike taan-a(ko  voli vise),soli po ukusu,pa 
sve blendirati


Humus cuvati u staklenoj ili plasticnoj teglici sa poklopcem u frizideru,vise dana.Koristiti kao namaz za chapati,parathe,naan-indijske hlepcice,ili domaci tost-hleb,dodatak jelima...




                                    Prijatno 😃


 

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email