Potrebno:
100gr sirovih leblebija
par cenova belog luka
1 k.k.himalajske soli
1 k.k.tucane ljute paprike
limunov sok ili koncentrat
malo mlevenog kima(u vodenici za biber)
3-4 kasike taana-susamovog putera
Priprema:
Leblebije potopiti u vodu(na 100 gr ide 300-400ml vode,da nabubre)preko noci.Sledeceg dana ocistiti ih od ljuspica,pa naliti vodom i kuvati dok skroz ne omeksaju,oko 1h,procediti a vodu iz kuvanja ne bacati.
U blender sipati ohladjene leblebije,sok od limuna,seckan beli luk(kolicina po ukusu),tucanu ljutu papriku,malo vode/supe u kojoj se kuvala leblebija(dodavati po potrebi), mleveni kim,3-4 kasike taan-a(ko voli i vise),soli po ukusu,pa
sve blendirati
Humus cuvati u staklenoj ili plasticnoj teglici sa poklopcem u frizideru,vise dana.Koristiti kao namaz za chapati,parathe,naan-indijske hlepcice,ili domaci tost-hleb,dodatak jelima...
Prijatno 😃
Нема коментара:
Постави коментар