уторак, 16. фебруар 2016.

HUMUS















Potrebno:

100gr sirovih leblebija,par cenova belog luka,himalajska so,tucana ljuta paprika,limunov sok ili koncentrat(kao ja),malo mlevenog kima(u vodenici za biber)i3-4 kasike taana-susamovog putera


Priprema:
Leblebije potopiti u vodu(na 100 gr ide 300-400ml vode,da nabubre)preko noci.Sledeceg dana ocistiti ih od ljuspica,pa naliti vodom i kuvati dok skroz ne omeksaju,oko 1h,procediti a vodu iz kuvanja ne bacati.

 

U blender sipati ohladjene leblebije,sok od limuna,seckan beli luk(kolicina po ukusu),tucanu ljutu papriku,malo vode/supe u kojoj se kuvala leblebija(dodavati po potrebi) ,mleveni kim,3-4 kasike taan-a(ko  voli vise),soli po ukusu,pa 
sve blendirati


Humus cuvati u staklenoj ili plasticnoj teglici sa poklopcem u frizideru,vise dana.Koristiti kao namaz za chapati,parathe,naan-indijske hlepcice,ili domaci tost-hleb,dodatak jelima...



                                    Prijatno 😃


 

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email