уторак, 16. фебруар 2016.

HUMUS















Potrebno:

100gr sirovih leblebija,par cenova belog luka,himalajska so,tucana ljuta paprika,limunov sok ili koncentrat(kao ja),malo mlevenog kima(u vodenici za biber)i3-4 kasike taana-susamovog putera


Priprema:
Leblebije potopiti u vodu(na 100 gr ide 300-400ml vode,da nabubre)preko noci.Sledeceg dana ocistiti ih od ljuspica,pa naliti vodom i kuvati dok skroz ne omeksaju,oko 1h(vodu iz kuvanja ne bacati).
U blender sipati ohladjene leblebije,sok od limuna,seckan beli luk(kolicina po ukusu),tucanu ljutu,malo vode(dodavati po potrebi) u kojoj se kuvala leblebija,mleveni kim,3-4 kasika taan-a(ja volim vise),soli po ukusu



 sve blendirati


Humus cuvati u staklenoj ili plasticnoj teglici sa poklopcem u frizideru,vise dana.Koristiti kao namaz za chapati,parathe,naan-indijske hlepcice,ili domaci tost-hleb


                                    Prijatno :)


 

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email