недеља, 7. фебруар 2016.

CHAPATI & ROTI


*******
U severnoj Indiji, testo je pripremljeno i istanjeno valjanjem. Većina indijskih hlebova, kao što su Roti i Chapati, se peku na "tavi"(ravan tiganj napravljen od livenog gvožđa, čelika ili aluminijuma).
********

Potrebno:

500 gr razanog brasna
1/2 kasicice soli
1 dl mlake vode
komadic-kasicica ghee-a(indijskog-preciscenog ili naseg domaceg) putera 
1/2 kasicice cumina(indijski zacin,dosta se koristi za spremanje testa)

Priprema:

Zamesiti testo sa cuminom,soli, vodom i puterom,ako je potrebno doliti,da testo bude glatko,kompaktno i da se ne lepi za ruke.

Testo formirati u loptu,uviti u prozirnu foliju,ostaviti 30-tak minuta.
*
Testo podeliti na dva dela,pa od jednog praviti loptice malo vece od oraha.Drugu polovinu ostaviti u foliji,te koristiti sledeci dan(od polovine cete napraviti dovoljno za obrok za dvoje).


Svaku lopticu rastanjiti,peci na podmazanom i vrucem tiganju,blago pritiskajuci svaku stranu,dok se ne ispuni vazduhom.


Chapate slazemo na tanjir,svaku premazemo sa malo putera(ili gi-ja).


Sluziti uz corbu


ili neki dobar namaz-humus,taan sa ljutom paprikom,a moze i urnebes salata ili uz puter sa zacinskim biljem.


                                                 Prijatno :)
 
                                                                           

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *