SA PILECIM PRSIMA
Potrebno:
1komad pilecih
prsa
4 cena belog luka
zacin
ulje(maslinovo)
brasno
U serpu sa vodom kuvati pileca prsa,dodati zacin po zelji i ukusu.Kada je meko,belo meso izvaditi da se ohladi.
sipati 2-3 viljuske brasna
(viljuske,jer se lakse meri,a manje brasna stavi nego kad bi koristili kasiku),proprziti,
pa polako uz mesanje varjacom,dolivati supu u kojoj se kuvala prsa,tako da dobijemo lep,pun sos.
Sa belog mesa skinuti kozu i zilice,odvojiti ga od kostiju.
Pileca prsa imaju dugacka kosa vlakna i lako se razdvajaju.
Ovaj deo obrade mesa se moze zavrsiti i nozem(seci po duzini mesnih vlakana).
*******
Ja sam,ovaj put zelela da se vratim u detinjstvo,kada sam svoju baku gledala i cudila se zasto cepka rukom meso i spusta ga u sos.To cudjenje je trajalo do postavljanja stola za rucak.
Tako sam,ovaj put i ja cepkala rukom belo meso(traje,al' se isplati).
To izgleda ovako
*******
**************
Нема коментара:
Постави коментар