POTREBNO:
400gr mesanog mlevenog mesa
5-6 srednje velikih krompira
soljica pirinca
2 kasike soja-ljuspica
casa manje masne pavlake(12%)
malo mleka
2 cela jaja
crni luk
beli luk
zacin,ulje za dinstanje.
PRIPREMA:
Izdinstamo glavicu crnog i 2 cena belog luka,dodamo mleveno meso i malo vode.Meso usitnimo viljuskom dok se dinsta,dodamo pirinac,soja-ljuspice,zacin.
Krompir isecemo na snite,pa u djuvec sipamo malo vode i ulja i redjamo krompir celom povrsinom djuveca.
Preko krompira sipamo mleveno meso,pa opet red krompira.
Preko sipamo vodu(ne preterivati),
pa u rernu,na 160c.Peci dok krompir ne omeksa,a pirinac ne upije tecnost.
U posebnu ciniju ulupati jaja,dodati pavlaku i mleko.Dobro sjediniti i preliti preko musake,viljuskom izbosti,tako da sos prodje do dna djuveca.Zapecenu musaku izvaditi,prohladiti,seci na
vece kocke,pa servirati.
PRIJATNO :)
Нема коментара:
Постави коментар