понедељак, 02. новембар 2015.

MUSAKA OD KROMPIRA




POTREBNO:

400gr mesanog mlevenog mesa
5-6 srednje velikih krompira
soljica pirinca
2 kasike soja-ljuspica
casa manje masne pavlake(12%)
malo mleka
2 cela jaja
crni luk
beli luk
zacin,ulje za dinstanje.

PRIPREMA:

Izdinstamo glavicu crnog i 2 cena belog luka,dodamo mleveno meso i malo vode.Meso usitnimo viljuskom dok se dinsta,dodamo pirinac,soja-ljuspice,zacin.
Krompir isecemo na snite,pa u djuvec sipamo malo vode i ulja i redjamo krompir celom povrsinom djuveca.

         

Preko krompira sipamo mleveno meso,pa opet red krompira.


 


















Preko sipamo vodu(ne preterivati),
pa u rernu,na 160c.Peci dok krompir ne omeksa,a pirinac ne upije tecnost.
U posebnu ciniju ulupati jaja,dodati pavlaku i mleko.Dobro sjediniti i preliti preko musake,viljuskom izbosti,tako da sos prodje do dna djuveca.Zapecenu musaku izvaditi,prohladiti,seci na
vece kocke,pa servirati.

Musaku mozemo zaciniti sa malo mlevenog bibera,crnog za ljutkasti ukus,belog bibera za prijatan miris(smek).
                
                 PRIJATNO :)

             


Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email