PIKANTNI KRALJEVSKI KROMPIR
POTREBNO:
Krompir(nekoliko komada)
Slanina(panceta ili
domaca dimljena)
2 cena belog luka
komad margarina
5-6 cervenih mesnatih
paprika
Parmezan iz kesice(ili neki drugi suv kackavalj)
beli kravlji tvrdi sir
PRIPREMA:
Krompir dobro oprati(ne ljustiti),
prokuvati u kljucaloj vodi 10-tak minuta.Vreo krompir vaditi na krpu,ohladiti.
Ohladjen,staviti na dasku za secenje i pazljivo ostrim nozem seci "male fascikle",tako da dno krompira lici na "camcic".
U"fascikle"spremati po sniticu slanine i belog luka dok ne popunimo sve :)
Na pleh stavimo pek papir,poredjamo nase "fajl-krompire",pecemo na 180c,oko 40'.
Radi jos boljeg ukusa na svaki krompir stavimo komad margarina ili putera.
Topao krompir i przenu papriku serviramo na tanjir sa malo izrezane slanine,sve pospemo parmezanom,ili dodamo par komada tvrdog belog sira
Hmmmm...uzivancija
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар