четвртак, 22. октобар 2015.

KROMPIR-fajl






                                                                                                         
PIKANTNI KRALJEVSKI KROMPIR


POTREBNO:

Krompir(nekoliko komada)
Slanina(panceta ili 
domaca dimljena)
2 cena belog luka
komad margarina
5-6 cervenih mesnatih
paprika
Parmezan iz kesice(ili neki drugi suv kackavalj)
beli kravlji tvrdi sir
 
PRIPREMA:

Krompir dobro oprati(ne ljustiti),
prokuvati u kljucaloj vodi 10-tak minuta.Vreo krompir vaditi na krpu,ohladiti.
Ohladjen,staviti na dasku za secenje i pazljivo ostrim nozem seci "male fascikle",tako da dno krompira lici na "camcic".


U"fascikle"spremati po sniticu slanine i belog luka dok ne popunimo sve :)
Na pleh stavimo pek papir,poredjamo nase "fajl-krompire",pecemo na 180c,oko 40'.
Radi jos boljeg ukusa na svaki krompir stavimo komad margarina ili putera.


                
Dok pecemo krompir,mozemo da pripremimo papriku:
Papriku operemo,posusimo krpom,i slazemo u tiganj sa vrelim uljem.Przimo dok paprike ne omeksaju:                                                           
Topao krompir i przenu papriku serviramo na tanjir sa malo izrezane slanine,sve pospemo parmezanom,ili dodamo par komada tvrdog belog sira




  Hmmmm...uzivancija

                  
                 Prijatno :)         
                                                                     
                                                                  
                                                
                                              







          
          
                  
           













Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *