уторак, 27. октобар 2015.

BEZKVASNI HLEB





DOBAR ZA DIJETU I ZDRAVU ISHRANU


Potrebno:

2/3 crnog integralnog
brasna(2case)
1/3 belog projanog(1casa)
2-3 supene kasike susama
2-3 supene kasike kima
1/2case maslinovog ulja
vode za mesenje
so po ukusu
(ako koristite kinou,dodajte jednu kasiku)


Priprema:


Obe vrste brasna pomesati,dodati susam,kim,so(opciono-kinoa).
Polako dolivati vodu,dok testo ne postane suvo,a po obodu cinije ostane jos neumesenog brasna,onda doliti ulje,mesiti.





  
            

Ovako umeseno testo prekriti krpom i ostaviti u frizideru da prenoci,ili bar par sati na sobnoj temperaturi.Na pleh staviti pek-papir,pa kad je testo odlezalo,rastanjimo ga,da bi mogao da se lepo,ravnomerno ispece.Pospemo ga sa malo belog projanog brasna,isaramo blago nozem,malo izbockamo pa u rernu na 160-180c,(zavisi od rerne)oko 35min(kontrolisati,ne opustati se).

Pecen hleb,izvaditi iz rerne,ovlas ga prekriti kuhinjskom krpom,ostaviti da se ohladi.
Hleb kasnije uviti u istu krpu,pa u kesu i u frizider.Tako cemo ga imati bar dva dana istog ukusa,ako se ne pojede ranije ;)
 
                                                 


Spojte korisno i ukusno!

                   PRIJATNO :)

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email