понедељак, 24. август 2015.

POHOVANI PATLIDZAN

      




POHOVANI PATLIDZAN 
sa ceri-paradajzom 
i ananas dinjom




POTREBNO:


700 gr.patlidzana
1 celo jaje
malo mleka
2 soljice kukuruznog brasna
1 soljica palente
so
ulje za przenje
dinja-ananas
nekoliko ceri-paradajza
sareno povrce
100 gr kozjeg(kravljeg)sira


PRIPREMA:


Patlidzan(plavi paradajz),ocistiti,iseci na snite debljine 1,5 cm.,redjati u dublji sud i svaki red posoliti(ovo mozemo da uradimo dan pre spremanja jela,ili bar par sati ranije).Posoljen,patlidzan ce pustiti visak vode i gorkost koju ima u sebi,kad je svez.



    



















Ocediti ga od vode.Pripremiti dve cinije:u jednu razlupati jaje i dodati istu kolicinu mleka,u drugu sipati kukuruzno brasno,palentu,posoliti i promesati.



        






















Patlidzan  umakati  u brasno,jaja,brasno.Prziti na umerenoj temperaturi(2-ka)obe strane.Proveriti viljuskom da li je mekano meso patlidzana,pa vaditi na tanjir oblozen papirnim ubrusom.

                     
Ananas dinju iseci na kocke i sloziti na tanjir pored pohovanog patlidzana.Ceri paradajz oprati i dekorisati sa mesanim povrcem.


Uz slatko crno vino i dobro drustvo,ovo jelo ce biti savrseno!

                     
             PRIJATNO :)



  



               



            

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email