POHOVANI PATLIDZAN
sa ceri-paradajzom
i ananas dinjom
POTREBNO:
700 gr.patlidzana
1 celo jaje
malo mleka
2 soljice kukuruznog brasna
1 soljica palente
so
ulje za przenje
dinja-ananas
nekoliko ceri-paradajza
sareno povrce
100 gr kozjeg(kravljeg)sira
PRIPREMA:
Patlidzan(plavi paradajz),ocistiti,iseci na snite debljine 1,5 cm.,redjati u dublji sud i svaki red posoliti(ovo mozemo da uradimo dan pre spremanja jela,ili bar par sati ranije).Posoljen,patlidzan ce pustiti visak vode i gorkost koju ima u sebi,kad je svez.
Ocediti ga od vode.Pripremiti dve cinije:u jednu razlupati jaje i dodati istu kolicinu mleka,u drugu sipati kukuruzno brasno,palentu,posoliti i promesati.
Patlidzan umakati u brasno,jaja,brasno.Prziti na umerenoj temperaturi(2-ka)obe strane.Proveriti viljuskom da li je mekano meso patlidzana,pa vaditi na tanjir oblozen papirnim ubrusom.
Ananas dinju iseci na kocke i sloziti na tanjir pored pohovanog patlidzana.Ceri paradajz oprati i dekorisati sa mesanim povrcem.
Uz slatko crno vino i dobro drustvo,ovo jelo ce biti savrseno!
PRIJATNO :)
Нема коментара:
Постави коментар