уторак, 22. август 2017.

SARMICA OD LISTA RASTANA





















Potrebno:
10-15 listova rastan kupusa
300 gr juneceg mlevenog mesa
1 soljica integralnog pirinca
1 rendani krompir
2 rendane sargarepe
1 casu soka od svezeg paradajza
2-3 cena belog luka
1/2 kasicice kumina
1 kasicica kardamona
1 i 1/2 kasicice ljute aleve
1/4 kasicice mlevenog bibera
1 kasicica suvog zacina
Priprema:
Lisce rastana oprati i iseci im deblji deo drske,kao kod vinovog lista.
Zagrejati vodu i kratko probariti sve listove rastana.
Crni luk iseci i dinstati na ulju da omeksa i dobije staklast izgled,dodati  junece mleveno i viljuskom ga usitniti,izdinstati.
U meso dodati rendan krompir i sargarepu,promesati i dodati paradajz,zacine i zacinsko bilje i sve sjediniti. 
List rastana poloziti na dlan tako da drska bude okrenuta prema prstima.Na sredinu sipati kasiku fila,preklopiti levu pa desnu stranu lista,rolati sarmicu napred,prema prstima.
Sarmicu uvijati dok se ne potrosi sav fil.Ostatak povrca poredjati preko sarmica,naliti vodom,poklopiti i kuvati na nizoj temperaturi,oko 60'.
Napraviti belu hladnu zaprsku -1 kasicica brasna se pomesa sa malo hladne vode i tom smesom preliti sarmicu.Jos kratko prokrckati i skloniti sa ringle.
Servirati sarmicu sa kuvanom sargarepom i krompirom uz domaci beli hleb.
Detaljnu pripremu sarmica pogledajte na videu dole 👇

                    


                                                                               Prijatno 😍



U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email