понедељак, 1. мај 2017.

SLATKA PITA SA VANIL KREMOM


Potrebno:
1 tabla lisnatog testa(1/2 pakovanja)
2 kesice krem puding sa ukusom vanile/bez kuvanja
600ml hladnog mleka
1 slatka pavlaka/200ml
2 kasike vanila arome
20-tak visanja iz kompota
10-tak kandiranih korica narandze
malo mleka

Priprema:
Odmrznuti jednu tablu lisnatog testa,pa iseci oko 5cm po duzini testa za tracice.Testo rastanjiti oklagijom na pobrasnjenoj povrsini.Kalup precnika 28cm premazati margarinom,rastanjeno testo preneti na kalup tako da rukom mozemo da formiramo uzdignute stranice.Koru ne treba bockati.



U ciniju sipati 2 kesice krem pudinga od vanile/bez kuvanja ,doliti 600ml mleka iz frizidera i mutiti mikserom pola minuta minimalnom brzinom,pa nastaviti maksimalnom brzinom oko 3 minuta.Slatku pavlaku umutiti u cvrst krem pa dodati u krem puding,mesajuci varjacom.





 













U ovaj krem doliti 2 kasike vanila arome.Krem sipati(veoma je gust i fin)na koru,rasporediti kasikom po celoj povrsini (ispunice ceo kalup).

Preko krema poslagati visnje,pa kandirane korice narandze.
Deo odsecenog lisnatog testa rastanjiti,seci trake kruznim cik-cak nozem.Ovim trakama prekriti kremu preplitanjem.

Cetkicu za kolace pokvasiti  mlekom  i premazati svaku traku,tako da pita po pecenju dobije zutu boju i sjaj.

Peci u zagrejanoj rerni na 160c oko 30'(rerna sa ventilatorom).
Ovako spremljena pita je izuzetnog ukusa i odlicnog kvaliteta za svaku svecanu trpezu.





                                                                    Prijatno 😋





Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *