среда, 18. јануар 2017.

24h HLEB & 24h BREAD



***
Jako volim da spremam razlicite vrste hlebova,da eksperimentisem sa raznim zitaricama, kako bi hleb bio sto bolji,prozracniji,meksi...Ima tako trenutaka kada mi se oko prosto zalepi za sliku nekog hleba,pa onda citam recept,pa ako mi se svidi,spremim ga...eto ,ovde je upravo tako bilo...
Blog  ŽIV-žlicom i vilicom,Frana Omelic-Sena  
i njen Savršen kruh / Perfect bread 
...oko se prosto zalepilo....napravih hleb,bice mi drago da bude slican bas tom  -savrsenom- 
*** 
Potrebno:
800 gr brasna- 1/2 jecmeno + 1/2 integralno
1 suvi kvasac "Dr. Oetker"
1 kasicica secera
1 kasicica soli
6 kasika ulja
500 ml mlake vode
1 kasika jabukovog sirceta


Priprema:
U solju sa kvascem sipati mlaku vodu,secer,so,ostaviti da nadođe.
U posudu sa brasnom dodati soli,mlake vode,sirce,ulje,promesati,dodati uskisli kvasac,pa rukom ili varjacom mesiti 10-tak minuta da se testo ujednaci u loptu.Nauljiti i prekriti prozirnom folijom,ostaviti preko noci da testo uskisne.

Testo istresti na podlogu posutu brasnom,podeliti na dva dela,

razvuci u pravougaonik,pa svaki urolati,

tako ponoviti tri puta,te rastegnuti krajeve,staviti na pleh sa pek papirom,na toplom drzati 30minuta.

Peci na 200c sa posudom sa vodom na dnu rerne,oko 20minuta.Temperaturu smanjiti na 180c i peci jos 10-15 minuta,izvaditi posudu,pa pecina 160c oko 5-10minuta.Ovako pece moja rerna,originalni recept pogledajte 👉 ovde

Hleb izvaditi iz rerne,ohladiti i...caroban,vazdusast,savrsen hleb je tu...pred vama

                                           Prijatno  😋

2 коментара:

  1. Draga Marina,imas savrsen osjecaj za savrsen kruh i savrsenu spospbnost da napravis jos savrseniji!Uzivanje je vidjeti ga
    Sutra detaljnije...na mobu sam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Frana,pravo si srce,hvala na tako lepom komentaru!Ja mislim da je tvoj hleb bas pravi -savrsenko- onako vazdusast i mek,bas kao onaj sto su nam bake mesile...,upravo kako si ga i opisala...

      Избриши

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email