Jako volim da spremam razlicite vrste hlebova,da eksperimentisem sa raznim zitaricama, kako bi hleb bio sto bolji,prozracniji,meksi...Ima tako trenutaka kada mi se oko prosto zalepi za sliku nekog hleba,pa onda citam recept,pa ako mi se svidi,spremim ga...eto ,ovde je upravo tako bilo...
Blog ŽIV-žlicom i vilicom,Frana Omelic-Sena
i njen Savršen kruh / Perfect bread
...oko se prosto zalepilo....napravih hleb,bice mi drago da bude slican bas tom -savrsenom-
***
Potrebno:
800 gr brasna- 1/2 jecmeno + 1/2 integralno
1 suvi kvasac
1 kasicica secera
1 kasicica soli
6 kasika ulja
500 ml mlake vode
1 kasika jabukovog sirceta
U solju sa kvascem sipati mlaku vodu,secer,so,ostaviti da nadođe.
U posudu sa brasnom dodati soli,mlake vode,sirce,ulje,promesati,dodati uskisli kvasac,pa rukom ili varjacom mesiti 10-tak minuta da se testo ujednaci u loptu.Nauljiti i prekriti prozirnom folijom,ostaviti preko noci da testo uskisne.
Temperaturu smanjiti na 180c i peci jos 10-15 minuta,izvaditi posudu sa vodom,pa pecina 160c oko 5-10minuta.Ovako pece moja rerna,originalni recept pogledajte 👉 ovde
Hleb izvaditi iz rerne,ohladiti i...caroban,vazdusast,savrsen hleb je tu...pred vama
Prijatno 😃
Draga Marina,imas savrsen osjecaj za savrsen kruh i savrsenu spospbnost da napravis jos savrseniji!Uzivanje je vidjeti ga
ОдговориИзбришиSutra detaljnije...na mobu sam.
Frana,pravo si srce,hvala na tako lepom komentaru!Ja mislim da je tvoj hleb bas pravi -savrsenko- onako vazdusast i mek,bas kao onaj sto su nam bake mesile...,upravo kako si ga i opisala...
Избриши