Potrebno:
3 kasike leblebija/naut brasna
3 kasike lanenog brasna
3 kasike jecmenog brasna
3 kasike speltinih mekinja
3 kasike pirincanog brasna
3 kasike jecmenih pahuljica
2 kasike bundeva semenki
2 kasike suncokret semenki
1 kasika kima u zrnu
1 kasika susam semenke
1 kesica suvog kvasca
1 kasicica soli
1 kasicica secera
100ml maslinovog ulja
Sve vrste brasna,spelta mekinje i jecmene pahuljice dobro pomesati,dodati bundevine,suncokret semenke,kim i susam,so,secer i kvasac,pomesati,
dodati mlake vode,pomesati,doliti ulje,pomesati.Testo se mesa varjacom i treba da bude gnjecavo,jer ga ostavljamo da odstoji oko 40 minuta,pokriveno.Tada brasna pocinju da upijaju vodu i hleb tada od kvasca nadolazi.
U kalup za pecenje hleba postavimo pek papir( nista ne podmazujemo),pa kasikom vadimo testo,izravnamo,pospemo kimom ili jecmenim pahuljicama,po zelji.
Kalup stavljamo u prethodno zagrejanu rernu,spustamo na 160c,pecemo oko 60 minuta-zavisno od rerne,moja je sa ventilatorom,pa je i vreme pecenja krace.
Gotov hleb pokriti kuhinjskom krpom do hladjenja.
Ovaj ukusan i zdrav hleb ce trajati par dana ibice isti kao i prvi dan.
Prijatno 😍
Нема коментара:
Постави коментар