четвртак, 03. новембар 2016.

KITNIKES & SIR OD DUNJA
















Potrebno:
1 kg dunja           
600 gr smeđeg secera        
2-3 zvezdasta anisa
2 karanfilica
sok jednog limuna
Priprema:
Dunje oprati i ocistiti od semenki,iseci na kockice,preliti sa pola limuna,u serpicu sipati vode da dunje ogreznu,kuvati na srednjoj temperaturi,

 oko10-15min,dodati zvezdasti anis i karanfilic.

Kada dunje budu mekane,pasirati ih u blenderu,

vratiti u serpu i pomesati sa ostatkom tecnosti,u koji smo dodali secer,dodati jos pola soka od limuna,kuvati dok ne bude gusta masa da se povlacenjem varjace vidi dno serpe,

prohladiti,sipati u kalupe.


Prekriti višeslojnom gazom,pa sušiti iko 10-tak dana.Modlu sam drzala u frižideru,a kalup na terasi prekriven gazom,oduševljena sam i izgledom i ukusom.


 
                                                                                   Prijatno :)
 

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email