Potrebno:
1 kg dunja
600 gr smeđeg secera
2-3 zvezdasta anisa
2 karanfilica
2 karanfilica
sok jednog limuna
Priprema:
Dunje oprati i ocistiti od semenki,iseci na kockice,preliti sa pola limuna,u serpicu sipati vode da dunje ogreznu,kuvati na srednjoj temperaturi,
oko10-15min,dodati zvezdasti anis i karanfilic.
Kada dunje budu mekane,pasirati ih u blenderu,
vratiti u serpu i pomesati sa ostatkom tecnosti,u koji smo dodali secer,dodati jos pola soka od limuna,kuvati dok ne bude gusta masa da se povlacenjem varjace vidi dno serpe,
prohladiti,sipati u kalupe.
Prekriti višeslojnom gazom,pa sušiti iko 10-tak dana.Modlu sam drzala u frižideru,a kalup na terasi prekriven gazom,oduševljena sam i izgledom i ukusom.
Prijatno :)
Priprema:
Dunje oprati i ocistiti od semenki,iseci na kockice,preliti sa pola limuna,u serpicu sipati vode da dunje ogreznu,kuvati na srednjoj temperaturi,
oko10-15min,dodati zvezdasti anis i karanfilic.
Kada dunje budu mekane,pasirati ih u blenderu,
vratiti u serpu i pomesati sa ostatkom tecnosti,u koji smo dodali secer,dodati jos pola soka od limuna,kuvati dok ne bude gusta masa da se povlacenjem varjace vidi dno serpe,
prohladiti,sipati u kalupe.
Prekriti višeslojnom gazom,pa sušiti iko 10-tak dana.Modlu sam drzala u frižideru,a kalup na terasi prekriven gazom,oduševljena sam i izgledom i ukusom.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар