четвртак, 11. август 2016.

SUNCE I MORE NA TACNI & SOLE E MARE SU UN PIATTO

Potrebno:
pakovanje smrznutih dagnji(400gr)
pakovanje ~ surimi ~ stapica(smrznutih)
GARAM MASALA zacin
par maslinki
prilog:
pola crvenog luka
cen belog
1 paradajz
1 domaci(mali)krastavac
1 sargarepa
seckani persun
umebosi sirce
maslinovo ulje
pirincane pahuljice
Priprema:
dagnje skuvamo u malo vode,kad omeksaju dodamo surimi stapice(prethodno skinemo najlon koji se nalazi oko svakog stapica),kratko i njih kuvamo,dodamo kasicicu (ili pola kasicice,po ukusu)  zacina,


kasiku maslinovog ulja.
Za prilog preporucujem salatu:
luk seckan na pola,prognjecen rukom,seckan beli luk,rendana sargarepa,na kockice seckani paradajz i krastavac,seckani persun,pomesati,dodati crni biber(ja dodam dosta),umebosi sirce(sirce mozete kupiti u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici"zdrave hrane",pa sve pomesati,so ne treba dodavati ,jer umebosi sadrzi i soli dovoljno,kasiku maslinovog ulja.


Servirati,ukrasiti seckanim maslinkama i dodati salatu kao prilog .

Pirincane pahuljice potopiti u malo vode,da omeksaju(kasicica-dve),pa dodati jelu.




Sokom od dagnji prelijemo ovo jelo koje u sebi nosiukuse mora i plodnih polja zemaljskih



                                            Prijatno  😁
 

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email