pakovanje pirincanih spageta(ja sam kupila u "Kineskom centru"na Bloku 70)
500 g juneceg mlevenog mesa
500 ml paradajza(pasirani ili pelat)
ghee(preciscen puter)
kesica parmezana(ili nekog drugog tvrdog kackavalja)
origano,
bosiljak
kasicica-dve smedjeg secera
1 crni luk,1 cen belog luka,
biber,so,
maslinovo ulje za dinstanje
kasika brasna od leblebija
Priprema:
crni i beli luk sitno iseckati,dinstati na ulju,dodati mleveno meso,pa viljuskom pritiskati da se sve usitni,doliti paradajz,promesati,dodati smedji secer,biber,so,promesati.Brasno od leblebija pomesati sa malo hladne vode(hladna zaprska),da bude glatka masa,uliti u fil,mesati do srednje guste mase pa skloniti sa ringle,pa dobro zaciniti origanom.
Fil presuti u ukrasnu ciniju za posluzivanje i prekriti providnom folijom da se ne stvara korica.
Dok spremamo meso za fil,u serpu sipamo vodu,posolimo,kad se zagreje do vrenja,sipati spagete,kuvati na umerenoj temperaturi oko 15-tak minuta,ocedti.
Spagete presuti u ciniju za posluzivanje,dok su vruci dodati dobru kasiku GHEE-a
i ciniju prekriti prozirnom folijom.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар