понедељак, 9. јануар 2017.

EURO KREM VEGETARIANO





















 Ideju da napravim ovu slatkocu,sam dobila citajuci recept sa HronoMan bloga ,gde uvek procitam nesto sto nisam znala i dobijem po neku ideju,koja je uz to i zdrava :)

Potrebno:

100gr fruktoze
70ml vode
80gr putera/bademov,orah/margarin
50gr surutke u prahu(u nedostatku iste,ja sam stavila soja mleko u prahu)
kasika kakao praha
malo vanile u beli krem(po zelji)
cimet ili rum u crni krem

Priprema:
Kuvati fruktozu u vodi,dok ne dobije zuckastu boju,pa napraviti probu: na tacnu sipati kap,ako ostane kompaktna,lepljiva,sirup je gotov,ako se fruktoza previse uspinuje,dodajte malo vruce vode.U receptu pise da se doda mleko/surutka u prahu,ali ipak ostanu sitne tackice kao pesak,pa je mozda bolje rastvoriti sa par kapi vode,dodati sirupu,dodati puter,dobro mesati, stapnim mikserom minut-dva.
Podeliti na dva dela.


U jedan sipati kakao i rum(ja),u drugi vanilin extrakt,posto su fine gustine sipati u teglicu ili posudu obicnom kasikom.


Euro krem se moze mazati na hleb,ili njime filovati palacinke.
Odlicnog je ukusa! 


                                    Prijatno :)     

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *