Bas smo hteli da porucimo pizzu"za doneti",kad usetah u kuhinju,otvorim frizider,ispred mene zjape sampinjoni,levo sunka,u fioci pastirski kackavalj"za sva punjenja i prelive",meni omiljen;origano doneli sa proslogodisnjeg letovanja(Stavros),kecap,sve?...testo?...testo?....testo aaaa ;) :)
Testo:uzmem brasno(odokativno,voda,gi(ghee)-preciscen puter,tj.penu koju sam skidala kad sam pravila gi,ona se ne baca,vec se iskoristi,pola kasicice praska za pecivo,zamesim,malo maslinovog ulja...i gotovo,
iseckam sampinjone,proprzim isto na gi-ju,
testo podelim na tri dela,rukom rastanjim,pa u tucani(dobri stari)tiganj,
malo da se ispece,pa malo kecapa,sunke,kackavalja,peci na1,5(2-ko nema manje),dok podloga bude takva da moze spatulom da se podigne iz tiganja
posuti seckanim"kalamari"maslinkama...
Testo dovoljno peceno,hrska pod nepcima,fil socan,ima ga bas kako mi volimo - dosta,ali ne preterano.
Uz hladno pivo,prava gozba,a sve iz moje kuhinje...
Priatno :)
Нема коментара:
Постави коментар