четвртак, 28. јул 2016.

GRASAK SA GARAM MASALA I MIRODJIJOM & GREEN PEAS WITH GARAM MASALA AND DILL




















Jednostavno,fino i ukusno jelo ne mora i ne treba po pravilu da bude sa mesom.Dobar odnos zacina i povrca i ovakav rucak bice preporuka za sve godine.
***
Potrebno:
500 gr ociscenog graska("secerac")
merica Garam Masala
1 crni luk
1 cen belog luka
veza mirodjije
so
1 kasicica brasna od leblebija
maslinovo uje

Priprema:
izdinstati crni i beli luk,dodati grasak,promesati,dodati mericu(kasicicu)Garam Masala zacina,doliti vode samo da grasak "ogrezne",pa na nizoj temperaturi kuvati dok grasak ne bude mekan.

Grasak u kuvanju obavezno probati,pa po potrebi dodati malo smedjeg secera da podstakne prirodnu slatkocu,dodati i soli po ukusu.Kasicica brasna od leblebija umucena sa malo vode bice zdrava i ukusna zaprska,pa njom prelijemo grasak,promesamo,sklonimo sa ringle,dodamo seckanu mirodjiju,ciji miris i ukus u ovom jelu je vrhunski!
Ovako spremljen grasak,bice diskretno ljutkast zbog dobrog indijskog zacina koji mu daje specificnost i neobicnost. 
Servirati toplo.

 
                                                      
                                                    Prijatno :)








Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *