Potrebno:
mleveno junece meso(telece)
tikvica
2 mlada krompirica
malo mesanog povrca iz "Povrce za djuvec"(kolicina po ukusu)
zacin(ja sam koristila OVAJ )
pola glavice crnog luka
2 cena belog luka
1 celo jaje
viljuska brasna
Priprema:
luk,crni i beli dinstati ,dodavati povrce,krompir seckan na kockice,isto seckanu tikvicu,kuvati dok sve ne omeksa.
Kasikom za pasiranje malo izgnjeciti sve u corbi.
Jaje umutiti i dodati 1 viljusku(uzeti viljuskom,pa kolko stane)brasna,
pomesati da bude kao za palacinke,pa dok corba vri ulivati kasikom tanke mlazove u corbu i tako praviti nase omiljene "dronjke",ili "taranu" ili "tarhanu".
Posluziti sa kasikom domaceg kiselog mleka ili pavlake.
Ovu corbu obozava moj unuk,a i mi ostali,pa nisam stigla da snimim kako lepo izgleda na tanjiru sa pavlakom.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар