среда, 01. јун 2016.

POVRCNA CORBA SA TARANOM


Potrebno:
mleveno junece meso(telece)
tikvica
2 mlada krompirica
malo mesanog povrca iz "Povrce za djuvec"(kolicina po ukusu)
zacin(ja sam koristila  OVAJ  )
pola glavice crnog luka
2 cena belog luka
1 celo jaje
viljuska brasna

Priprema:
luk,crni i beli dinstati ,dodavati povrce,krompir seckan na kockice,isto seckanu tikvicu,kuvati dok sve ne omeksa.


Kasikom za pasiranje malo izgnjeciti sve u corbi.


Jaje umutiti i dodati 1 viljusku(uzeti viljuskom,pa kolko stane)brasna,

pomesati da bude kao za palacinke,pa dok corba vri ulivati kasikom tanke mlazove u corbu i tako praviti nase omiljene "dronjke",ili "taranu" ili "tarhanu".


Posluziti sa kasikom domaceg kiselog mleka ili pavlake.

Ovu corbu obozava moj unuk,a i mi ostali,pa nisam stigla da snimim kako lepo izgleda na tanjiru sa pavlakom.

                                               Prijatno :)

 

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email