петак, 3. јун 2016.

MRAMORNA TORTA BR.1




















Potrebno:
kora: 
500gr mlevenog keksa
2-3 kasika kokosovog mleka
cokoladni fil:
200gr putera/margarina
5 kasicica kakao-praha
3 kasicice secera na 1 kasicicu kakao-praha
kokosovo mleko
puter,da se stvori gusta masa,kao otopljena cokolada.
krem-fil:
slatka pavlala/slag krem
mleko oko 600ml
2 kreme vanil-puding bez kuvanja
2 kesice "burbon-vanila"secera
Priprema:
sjediniti keks,puter i kokosovo mleko u kompaktnu masu,


u djuvec ravnomerno sloziti keks-koru,

u serpicu sipati sve sastojke za cokoladni fil,

kad se malo prohladi sipati preko kore(deo ostaviti za dekorisanje)


U mleku umutiti puding,dodati slatku pavlaku,mutiti mikserom,

dodati vanilin secer
pa filovati preko cokolade,
poravnati,pa dekorisati ostatkom cokolade,tako da torta dobije mramorni izgled.



Odloziti u frizider da se stegne,seci vrelim nozem
(noz u vrucu vodu za svako iseceno parce)


                                     Prijatno😊

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *