Neki recepti zahtevaju da se začini pomešaju s biljkama, dok drugi mešaju začine s vodom, sircetom ili drugim tecnostima kao što je mleko kokosa da naprave pastu. U nekim od recepata dodaju se orasi, luk ili beli luk. Većinom masala se prži pre upotrebe da oslobodi svoje mirise i arome.
*****
Moja Garam Masala sadrzi:
kumin(iste mere- na kasicicu)
kurkuma
cili u prahu
crni biber(mleveni)
beli biber(mleveni)
djumbir
curry
korijander(mleven na vodenici za biber)
beli luk(granule)
kim(mleveni)
gomasio(susamova so)
zvezdasti anis(1 kom-tucan u avanu)
Uzivajte u zacinima koje same spremate jer sa njima vasa kuhinja dobija licni pecat koji vas cine jedinstvenim svojim mirisom i ukusom koji se upijaju i prepoznaju svim culima.
Prijatno😁
Нема коментара:
Постави коментар