недеља, 26. јун 2016.

GARAM MASALA - गरम मसाला




Garam - vruca ;Masala = smesa,je doslovno znacenje ovih reci.Ovo je naziv za osnovnu smesu glavnih zacina u Indiskoj i drugim juznoazijskim kuhinjama.Rec "garam" stvarno oznacava intenzitet zacina(ne ljutinu!).Sastojci garam masale menjaju se u velikom spektru prema indijskim regijama.
Neki recepti zahtevaju da se začini pomešaju s biljkama, dok drugi mešaju začine s vodom, sircetom ili drugim tecnostima kao što je mleko kokosa da naprave pastu. U nekim od recepata dodaju se orasi, luk ili beli luk. Većinom masala se prži pre upotrebe da oslobodi svoje mirise i arome.

*****
Moja Garam Masala sadrzi:
kumin(iste mere- na kasicicu)
kurkuma
cili u prahu
crni biber(mleveni)
beli biber(mleveni)
djumbir
curry
korijander(mleven na vodenici za biber)
beli luk(granule)
kim(mleveni)
gomasio(susamova so)
zvezdasti anis(1 kom-tucan u avanu)





Uzivajte u zacinima koje same spremate jer sa njima vasa kuhinja dobija licni pecat koji vas cine jedinstvenim svojim mirisom i ukusom koji se upijaju i prepoznaju svim culima.

                                                          Prijatno😁

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *