петак, 27. мај 2016.

ROLADE SA SAMPINJONIMA I TIKVICAMA



Potrebno:
svinjske(junece,telece) snicle od buta
malo kackavalja
par kaiseva dimljenog mesa
2 tikvice
450 gr sampinjona
pavlaka za kuvanje(mala)
so,biber
Priprema:
snicle izlupati,

filovati komadom kackavalja i snitom suvog mesa,urolati,cackalicom zatvoriti
uviti u alu-foliju i sloziti u pleh(djuvec),peci u zagrejanoj rerni na 180 c,oko 10 min.(u rerni sa ventilatorom)
****
Dok se meso pece,spremiti tikvice:
koristila sam tikvice koje su inace u prodaji(ne zucchini tikvice)skinula koru(ogulila),grilovala ih,te posula crnim mlevenim biberom,rendanim kackavaljem i tackicom blagog kecapa.
 ****
Sampinjone oprala,osusila,te dinstala na maslinovom ulju(malo)i puteru(komadic),zacinila biber&so,prelila pavlakom za kuvanje,da baci dva-tri kljuca,sklonila,servirala.
Meso sam izvadila iz folije i servirala sa grilovanim tikvicama i sosom od sampinjona.
Dobro vino uz dobar rucak!
                                                                          

                                                                      Prijatno :)




Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email