понедељак, 7. март 2016.

A LA TIROPITA GREEK


Potrebno:

brasno

prasak za pecivo,so

puter

3 vrste sira(ja sam imala samo beli stari sir)

1 jaje

malo kima,susam-semenki

za fil:sir,jaje,pavlaka,so

Priprema:

Zamesiti brasno,prasak za pecivo,so,mlaku vodu,sve odokativno(ja sam pravila kolicinu za mali djuvecic)


Testo se podeli na 10-tak jufkica,svaka se rastanji,premaze otopljenim puterom,pa preklopi drugom rastanjenom jufkicom,tj.korom.Dobicemo tako od deset jufkica- pet kora

Svaku koru filujemo :sir(ili 3 vrste:beli mladi,ovciji,kackavalj)&jaje&pavlaka&soli po ukusu;ponovo korica(x2jufkice),pa fil

Na kraju premazati sa malo fila,posuti kimom i susamom,prekriti alu-folijom,peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni,oko40-tak minuta(zavisno od rerne)

pred kraj,skloniti foliju,zapeci

izvaditi,prekriti krpom,ostaviti da se ohladi,izvaditi iz kalupa
seci

                                     PRIJATNO :)

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *