Potrebno:
1 kg svinjskih/junecih snicli od buta
2 cela jaja
malo mleka
belo brasno
palenta(od zutog-kukuruznog brasna)
maslinovo ulje za przenje
Priprema:
Umutiti jaja i dodati mleka-kolicine kao za jos jedno jaje
belo brasno i palentu(krupno kukuruzno brasno)pomesati i dodati soli po ukusu,
sniclu staviti na dasku,prekriti komadom prozirne folije,pa lupati tuckom po celoj povrsini,svaku uvaljti u mesavinu belog i zutog brasna
pa u jaja, opet u brasno,pa na vrelo ulje(zagrejati na na jacu temperaturu,kod mene-3,pa smanjiti na 2-ku),
kada su obe strane isprzene,vaditi na papirni ubrus
da se ocede od viska ulja.
Uz "Becke snicle"posluziti neku laganiju salatu,ili par komada grilovanog povrca.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар