***
Potrebno:
1/2kg mlevenog(mesano junece+svinjsko)mesa
3-4glavice crnog luka
3 cena belog luka
oko 600 gr krompira
saka pirinca(2 kasike pirinca)
ulje za przenje
250 ml pavlake
2 cela jaja
so,biber
malo vode za dinstanje
Priprema:
Crni i beli luk iseckati,proprziti na malo ulja,dodati mleveno meso,viljuskom ga polako sitniti,doliti malo vode.Kada je meso dinstano,dodati pirinac,so,biber,zacine po zelji.
Krompir iseci na snite,pa redjati u zemljanu serpu(na dno malo ulja+malo vode):krompir+meso+krompir
Peci u rerni,naliveno vodom,oko 30 minuta na 180 stepeni.
Pavlaku i jaja dobro izlupati,pa kada je krompir mekan,preliti musaku,obavezno viljuskom bosti da preliv prodje kroz sve slojeve.Vratiti u rernu i zapeci.Sluziti toplo i dati masti slobodu u serviranju.
*
Spremanje u zemljanom posudju,jelima daje posebno dobar ukus i zdravo kuvanje u prirodnim materijalima.
*
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар