среда, 18. новембар 2015.

SLATKA MALA TORTA

       


Potrebno:

8 belanaca
8 zumanaca
16 kasika secera(
fruktoza,
zuti,kokos secer)
250gr mlevenih oraha
250gr mlevenog keksa
10 kom.petit-beurre keksa
pola cokolade(50gr)
3-4 kasike gustina
250gr margarina
2 kesice slag-krem (vanila)


Priprema:

Kora:
Umutiti belanca u cvrst sneg,dodati 8 kasika secera,u sve dodati 2-3 kasike mlevenih oraha,2-3 kasike mlevenog keksa,polako umesati i razliti na pek-papir,peci na 100c,oko35 min(prethodno zagrejati rernu na 200c).Ohladjenu koru iseci na 4-5 uzduznih kriski.


Fil:

Umutiti zumanca sa 8 kasika secera,dodati 2-3 kasike gustina,umutiti,dodavati po malo mleka(oko 8dl)da se sjedini,pa presuti u serpu i polako kuvati uz mesanje na laganoj temperaturi(1-ca),dok ne ukuvamo u krem bledo zute boje

Krem podelimo u 4 cinije,pa u jednu sipamo mleveni keks,u drugu mlevene orahe,u trecu istopljenu cokoladu,a cetvrtu ostavimo sa zutim kremom.
 


Na tacnu ili posluzavnik postaviti koru,pa premazivati filom od najcvrsceg(fil-orah,fil-keks)do  meksih,pa red pti-ber keksa(kratko potopljenog u mleku),pa tako sve dok ne potrosimo sve kore,keks i fil.
Umutiti dva krem-slaga od vanile,sipati u kesu sa spricem,filovati.



Seci tanje parcice torte(vrlo je zasitna,ali i osvezavajuca).
 


*Ova torta je jos bolja ako odstoji jedan dan,pa se posluzi.                  
                 PRIJATNO :)

 

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email