среда, 29. јул 2015.

TALJATELE NA MOJ NACIN

 


Potrebno:

450 gr testenine oblika skoljkica,

kecapa (kol.pola case od jogurta)

2 kasicice brasna

2-3 kasicica ulja

1/2 case vode

2 kasicice secera

kackavalj ili parmezan

svez bosiljak.

PRIPREMA:

U vrijuci vodu(prethodno dodamo malo soli),sipamo taljatele,skuvamo,procedimo i odmah slozimo svu kolicinu na dva ili tri tanjira(zavisno od apetita).

U tiganj sa zagrejanim uljem,sipamo kecap,proprzimo,dodamo brasno,izmesamo,te polako,mesajuci,dodajemo pola case vode.

Kada dobijemo zeljenu gustinu sosa,dodamo i secer,promesamo.

Sos prelijemo preko taljatela,narendamo kackavalj(parmezan) po zelji.

Ukrasimo sa nekoliko listica bosiljka,koji mozemo dodati i u sos,jer daje jedinstvenu aromu ovom ukusnom jelu.

                                           

                                                   PRIJATNO 😍

 

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email