петак, 31. јул 2015.

BEOGRADSKI SATARAS

 

POTREBNO:

3-4glavice luka,srednje velicine

2 babure paprike

2 veca paradajza 

2 cena belog luka

1 manja tikvica

malo kecapa

1-2 kasicice secera

ulje za dinstanje

so,biber

PRIPREMA:

Luk sitno iseckati i prziti na malo ulja,dok ne bude staklaste teksture i izgleda.

U to dodati iseckan beli luk,dodati papriku seckanu na kockice,paradajz,seckan na kockice,tikvicu,seckanu na kockice,so,biber.

Dinstati svo povrce na srednjoj temperaturi(30-40min),poklopiti.Na kraju,kada je svo povrce meko,dodati kecap po ukusu i secer.Sve promesati.

Scer dodajem zato sto paradajz na visokoj temperaturi postaje kiselkast i jelo gubi na specificnom prijatnom ukusu svog stavljenog povrca.Kecap dodajem da bi masa bila kompaktna i gusta,a ne razvodnjena.Posluziti sa snitom kravljeg ili ovcijeg sira i kriskom hleba.

                                                Prijatno 😋

                     

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email