francuska vekna/baget
3 jaja(2 cela+1 belance)
malo sveze rukole
2 cena seckanog bekog luka
200 gr feta sira
5 snita mortadele sa maslinkama
pola soljice mleka+1 zumance
origano,kecap za posipanje
3-4 kriske kackavalja za pizzu
50 grputera/margarina
Priprema:
U kalup (za strudle) postaviti pek papir,staviti 2 tanke snite margarina/putera,redjati isecene parcice francuskog hleba,zumance i mleko umutiti,pa kasikom prelivati kriske hleba,
feta sir sjediniti sa jajima(2 cela i jedno belance),dodati rukolu,seckani beli luk,origano,podeliti na dva dela,pa jednim delom filovati koru od hleba.
Mortadelu iseci na kockice,pa posuti preko sira,dodati kecap po ukusu,
pa drugi deo fila 👇
preko fila poredjati 3-4 kriske kackavalja,pa peci u vec zagrejanoj rerni 10-15 minuta/zavisno od rerne.
Pecenu tortu malo prohladiti,izvaditi iz kalupa,seci kriske,
Prijatno 😋
Нема коментара:
Постави коментар