Potrebno:
3kg šljiva
8-10 kašika fruktoze(po ukusu)
2 kesice vanil šećera
70 gr čokolade
malo ruma(po ukusu)
Priprema:
šljive oprati,vaditi kostice,pa po zelji ostaviti polovine ili seckati na četvrtine,kao ja.
Dodati fruktozu,mesati,na srednjoj temperaturi.
Kada je dobro ukuvan,dodati vanil šećer, i čokoladu,
mesati,dodati rum,mešati.
Tegle sterilisati u rerni,pa vruć pekmez sipati u vruće tegle,
ostaviti da se ohlade,pa zatvoriti poklopcima,u šerpu sipati vodu(na dno šerpe krpa),poređati tegle,uključiti,kuvati oko20-tak minuta da vri-na srednjoj temperaturi.
Tegle ostaviti u vodi do hlađenja,pa vaditi,brisati od vode,ostaviti na suvom da se potpuno ohlade.Skladistiti!
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар