Tucani tiganj sam nasledila,ali ga redje koristim,jer je jako tezak,a moje ruke sve slabije,ali jela,povrce,mesa,spremljena u njemu imaju neponovljiv ukus i specifican miris,meni detinjstva,kada sam razmazeno odbijala sava ova jela.
Sada se tek po nekad vratim ovom tiganju,kao danas...
Potrebno:
tikvice
kesica parmezana
pastirski sir(kackavalj)
kecap
maslinovo ulje(malo)
cen belog luka
Priprema:
tikvice izrezemo uzduz i na snite,
grilujemo u tucanom tiganju(ima zaista specifican smek)
izvadimo na tanjir,te stavimo snitic pastirskog kackavalja(ili trapista),parmezana i osvezimo kecapom.
U tiganj sa uljem od tikvica,malo proprzimo beli luk,pa njime istrljamo svaki komad prepecenog tosta,te ga tako aromatizujemo.
Tikvicu stavljamo na komadic tosta.
Kvalitetno predjelo koje ne opterecuje,osvezava sa topljenim sirevima i diskretnom aromom belog luka.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар