петак, 1. јул 2016.

TIKVICE IZ TUCANOG TIGANJA


Tucani tiganj sam nasledila,ali ga redje koristim,jer je jako tezak,a moje ruke sve slabije,ali jela,povrce,mesa,spremljena u njemu imaju neponovljiv ukus i specifican miris,meni detinjstva,kada sam razmazeno odbijala sava ova jela.
Sada se tek po nekad vratim ovom tiganju,kao danas... 


Potrebno:
tikvice
kesica parmezana
pastirski sir(kackavalj)
kecap
maslinovo ulje(malo)
cen belog luka
Priprema:
tikvice izrezemo uzduz i na snite,

grilujemo u tucanom tiganju(ima zaista specifican smek)

sa malo maslinovog ulja,po par minuta sa svake strane,


izvadimo na tanjir,te stavimo snitic pastirskog kackavalja(ili trapista),parmezana i osvezimo kecapom.



U tiganj sa uljem od tikvica,malo proprzimo beli luk,pa njime istrljamo svaki komad prepecenog tosta,te ga tako aromatizujemo.
Tikvicu stavljamo na komadic tosta.


Kvalitetno predjelo koje ne opterecuje,osvezava sa topljenim sirevima i diskretnom aromom belog luka.


                                          Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *