уторак, 26. април 2016.

PUNJENI VALJUSCI

Potrebno:
krompir(par krompira)
1-2jaja
brasno(malo)
suvo meso(oko 50 gr)
kackavalj(oko 50 gr)
1-2 čena belog luka
malo mleka,
susam za posipanje

Priprema:
krompir iseci na kockice,kuvati,ocediti,prohladiti,pasirati-pasir kasikom,

 




                                             
dodati brasno,soli,malo ulja,zamesiti testo meko,dodati seckan beli luk,ostaviti u frizideru oko 30 minuta,vaditi kasikom(testo bude slicno "zvaki"),oblikovati oklagijom

filovati suvim mesom(ja sam imala dimljeni cureci batak),kackavaljem,praviti valjuske,

 

                                        






strane lepiti mlekom,gornju stranu premazati mlekom(cetkicom u mleko,cetkicom u susam),premazati i susamom,prziti(zagrejati ulje,pa smanjiti na srednju temperaturu),vaditi na papirni ubrus da puste visak ulja.
Kao prilog sam spremila patlidžan snite uvaljane u brasno pa pržene na ulju.                                     

 




 




                                   Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email