Potrebno
krompir(par krompira)
1-2
jaja
2 kasike
brasna
suvo meso(oko 50 gr)
kackavalj(oko 50 gr)
1-2 čena
belog luka
malo mleka,
susam za posipanje
Priprema:
Krompir iseci na kockice,kuvati,ocediti,prohladiti,pasirati-pasir
kasikom,dodati brasno,soli,malo ulja,zamesiti testo meko,dodati seckan
beli luk.Testo ostaviti u frizideru oko 30 minuta,vaditi kasikom(testo bude slicno "zvaki"),oblikovati oklagijom,filovati suvim mesom,kackavaljem,praviti valjuske(uvijati kao sarmice).
Svaku premazati mlekom i posuti susamom.
Valjuske prziti u dubokom ulju,vaditi na papirni ubrus da pusti visak ulja.
Servirati tople uz casu kiselog mleka.
Prijatno 😍
Нема коментара:
Постави коментар