недеља, 28. фебруар 2016.

DOMACI BELI HLEB











Potrebno:
1kg belog namenskog brasna(za fina peciva i testa)
1 suvi kvasac
1 kasicica secera
2 kasicice soli
1 margarin(250gr)
susam,kim
mlaka voda za mesenje
1 jaje za premazivanje

Priprema:
u malo mlake vode za mesamo kesicu suvog kvasca,secer,so,kasicicu brasna,da nadodje par minuta.Margarin otopimo na nizoj temperaturi.
U posudu za mesenje sipamo brasno,semenke susama,kima(kolicina po zelji),nadosli kvasac,zamesimo,dodamo margarin,pa mesimo u glatku finu masu(po potrebi dodati vode).




Tako umeseno testo ostaviti da naraste,premesiti i tako jos dva puta.Kalup obloziti pek-papirom,praviti jufkice,ukrasavati hleb pletenicama od istog testa




Premazati umucenim jajetom,peci u vec zagrejanoj rerni na 160 stepeni,oko 30 minuta,


izvaditi iz rerne,prohladiti i sluziti domaci beli hleb.
   







 Uzivajte

                     
                                   Prijatno :)
 

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email