Potrebno:
1kg belog namenskog brasna(za fina peciva i testa)
1 suvi kvasac
1 kasicica secera
2 kasicice soli
1 margarin(250gr)
susam,kim
mlaka voda za mesenje
1 jaje za premazivanje
Priprema:
u malo mlake vode za mesamo kesicu suvog kvasca,secer,so,kasicicu brasna,da nadodje par minuta.Margarin otopimo na nizoj temperaturi.
U posudu za mesenje sipamo brasno,semenke susama,kima(kolicina po zelji),nadosli kvasac,zamesimo,dodamo margarin,pa mesimo u glatku finu masu(po potrebi dodati vode).
Tako umeseno testo ostaviti da naraste,premesiti i tako jos dva puta.Kalup obloziti pek-papirom,praviti jufkice,ukrasavati hleb pletenicama od istog testa
Premazati umucenim jajetom,peci u vec zagrejanoj rerni na 160 stepeni,oko 30 minuta,
Uzivajte
Thanks a lot for the comment and for reading my blog.
ОдговориИзбришиGreetings # truongmuunghenhan