петак, 5. јануар 2018.

ANDJINI CUPAVCI & ANGELINA COOKIES


























Moja najstarija unuka Andjela obozava cupavce,pa je i recept za ove cupavce nazvan po njenom imenu...😍💕
Potrebno:
Kora:
6 zumanaca
7 kasike secera
7 kasike brasna
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer
50 ml ulja
50 ml vode
2 kasicice kreme od limuna(ili rendana kora 1/2 limuna)
Krem za potapanje:
150 gr margarina
200 gr cokolade ili cokolade u prahu
30ml mleka
Dekoracija:
kokosovo brasno/ljuspice





Priprema:
zumanca i secer dobro umutiti,dodati limunovu sitno rendanu koricu ili 2 kasicice limun kreme(lemon curd),brasno pomesano sa praskom za pecivo i vanilin secer,smanjiti brzinu miksera na najmanju,dodati 50ml ulja i 50ml vode.U sjedinjenu masu dodati umucen sneg od belanaca,polako sjediniti.U kalup oblozen pek papirom sipati smesu za koru i peci u zagrejanoj rerni(sa ventilatorom) na160c tacno 20'.Biskvit koru ohladiti i seci na kocke iste velicine.
Pripremiti krem od navedenih sastojaka,malo ga prohladiti i umakati ohladjene i isecene kocke u krem od cokolade.
Cokoladne kocke oblagati kokosom.
Kocke sloziti na  tacnu,posluziti 😁



                                                             Prijatno 😉😊

KEKS SA VANILOM I ORASIMA & BISCUITS WITH VANILLA AND WALNUTS



























***Za osnovu sam uzela recept iz "Patinin kuvar- vanilice",te sam jos dodala po svom ukusu neki sastojak...

Potrebno:
Patin Kuvar -
500 gr ostrog brasna
2 cela jaja
1 prasak za pecivo
2 kesice vanilinog secera
100 gr smedjeg secera
150 gr mlevenih oraha
2 i 1/2 kasike svinjske masti
Moj dodatak -
2 kasike sirupa od narandze
3 kasicice malteksa/jecmeni slad



Priprema: 
Sve sastojke sjediniti,uviti u prozirnu foliju istaviti u frizider na 24h.
Odvajati komade nozem,rastanjiti oklagijom izmedju dva pek papira na debljinu 1 cm,pa vaditi keksice pomocu modlica ili casicom.
Peci u zagrejanoj rerni(sa ventilatorom)na 160c tacno 7 minuta.Izvaditi,ostaviti da se ohlade,pa ih sloziti u kutiju sa poklopcem.
Ove keksice mozete i filovati naknadno-cokoladom ili pekmezom... 

                                                                           Prijatno 😊

среда, 3. јануар 2018.

MAMINE MANTIJE SA MESOM


























Mama je danas gost kod mene...💖
Dok smo deca,oslanjamo se u svemu na roditelje...vise mame 😉...
Kasnije,mame daju savete u razlicitim smerovima...momci,brak,deca,vaspitavanje...
Stalno su prisutne u nasem svakodnevnom zivotu...da potvrde da smo nesto dobro uradili,ili da daju savet kako da "popravimo situaciju " 😌
Gosti smo na njenim nedeljnim ruckovima i slavljima,uzivamo u njenim jelima i secamo se detinjstva i kako je lepo opet biti DETE..😍 ..za maminim stolom...😊
Njena jela imaju miris i secanje....sto je kombinacija koju ne mogu da pobede ni najbolji restorani ni najbolji kuvari na svetu...Ova kombinacija je unikatna i kao otisak prsta za svakoga je posebna..😋
Danas sam dobila dozvolu da objavim jedan njen recept...😃..
Mantije ne pravi cesto,pa se tako bar povremeno ubijemo njima...bez grize savesti...😜
Moja mama uvek ima nove ideje,pa tako i danas...na mantijama je kikiriki kao dekoracija...savrseno!
Ovim receptom pocinje moja Nova blog-godina!
Mama hvala za najlepse,naukusnije i najsladje vreme provedeno za Tvojim stolom 💕 
Recept prenosim u originalu:







                   Vise slika nemam,jer je sve otislo brzinom svetlosti..😄😄😄
                                                          Prijatno 😊



понедељак, 4. децембар 2017.

*PAVLOVA*


























Potrebno:
Kore-
6 belanaca
9 kasika secera
100 gr propecenog mlevenog lesnika
Fil br 1:
6 zumanaca
8 kasika secera
2 supene kasike gustina
1/2 case hladnog mleka
1 vanil burbon secer/kesica
Fil br 2:
200ml slatke pavlake
Fil br 3:
150 gr malina(svezih/smrznutih)
3-4 kasike secera
1 kasika gustina





Priprema:
Umutiti belanca u cvrst sne,dodati secer,mutiti,dodati mleveni lesnik.
Na pek papiru opcrtati tri kruga,pa unutar njih rasporediti  bele kore.Peci u zagrejanoj rerni na 100c oko 45 minuta.
Fil 1:
Zumanca sipati u serpicu,umutiti.
U ciniju sipati secer i gustin,promesati i dodati hladno mleko,sve sjediniti.
Ovu smesu sipati u serpu sa zumancima i zicom mesati,kuvati na niskoj temperaturi(1) oko 30 minuta,kada ce se fil potpuno zgusnuti.Dodati i vanilin secer.
Fil 2:
Umutiti slatku pavlaku u slag.
Fil 3:
Maline i secer kuvati na srednjoj temperaturi,dodati gustin,mesati do finog vocnog krema.Ohladiti.
***
Na tanjir za serviranje postaviti koru,premazati filom od malina,pa filom od zumanaca i slagom od slatke pavlake.
Tim redom filujemo i ostale 2 kore.
Pavlovu dekorisemo slagom i listicima bademai dekor cveticima i perlicama.

                                                                Prijatno 😉

субота, 25. новембар 2017.

KREM CORBA KELJ I BATAT & SAVOY CABBAGE AND SWEETPOTATO CREAM SOUP


Potrebno:
1 batat
1 krompir
1 cvet karfiola+lisce karfiola
1-2 lista kelja
1/2 pruta praziluka
1 cen belog luka
2 kasicice amaranta(pored bogatog sadrzaja kalcijuma,gvozdja,belancevina,esencijalnih kiselina,ova biljka ne sadrzi gluten)
2 kasike domaceg zacina 
ili suvi zacin
1kasičica kokosovog ulja
1 komad belog starog sira
malo propecenog susama
Priprema:
Na kokosovom ulju proprziti iseckan praziluk i beli luk,dodati domaci zacin i naliti malo vode,kuvati kratko,dodati na kocke secen batat,krompir,cvetice i listove karfiola i secen list kelja.Kuvati 15-tak minuta,pa dodati i amarant,kuvati jos 15 minuta.Skloniti sa ringle,stapnim mikserom usitniti povrce u krem corbu.
Servirati corbu na tanjir,u sredinu narendati malo sira,a obod tanjira dekorisati pecenim susamom.Čorbu poslužiti sa domacim crnim hlebom.
                                        
                                     Pogledajte video 👇



                                                    Prijatno 😋 

 

PIHTIJE/2 & ASPIC/2





















Jesen-zima i doba kada su Slave u toku....Tada se na svecanoj trpezi obavezno kao predjelo nalaze -
PIHTIJE...vazno srpsko jelo uz koje se slave SLAVE i svi vazni zimski datumi...

Potrebno:
4-6  svinjskih kozica
1 suvi svinjski rep
1/2kg juneceg paufleka
1 svezi svinjski bubreg
1 komad suve svinjske krmenadle
2 kasicice crnog bibera
2 kasicice belog bibera 
10 -tak zrna mlevenog pimenta/najkvirc
1-2 kasike slatke aleve paprike
1 kasika sveze nane
2 cena belog luka
1 glavica crnog luka
4-5 listova lorbera
1 kasicica soli

Priprema:
Meso i zacine staviti u ekspres lonac,luk secen na pola,beli luk,kozice,pa naliti vodom da ogrezne,poklopiti,kuvati oko 1h-1,30h,ili dok se meso ne raspadne.
Meso izvaditi,prohladiti,skidati sa kostiju i seckati.
Corbu procediti kroz gazu u kalup za pihtije.U corbu dodati mlevenog bibera i aleve paprike,promesati, ravnomerno rasporediti meso,ako je potrebno dodati malo soli(probati) pa sve ostaviti na hladno/frizider/ostava/terasa,da se pihtije stegnu. 
Gotove pihtije posuti alevom paprikom,seci po zelji na kocke ili trougle.
Posluziti hladno 😋

  Proces rada na videu 👇





                                                           Prijatno 😃

уторак, 14. новембар 2017.

TORTA SA COKOLADOM I KREMOM OD NARANDZE


Potrebno:
Kora-
2 cela jaja
3 kasike kisele pavlake
100 gr smedjeg secera
100 gr ostrog brasna
1 prasak za pecivo
4 kasika cokolade u prahu
4 kasicice(vrhom pune)kreme od pomorandze/oranz curd
Fil:
100 gr mleka u prahu
100 gr secera u prahu
200 gr putera
1 vanilin secer
2-3 kasike cokolade u prahu
2 kasike soka od narandze
Glazura:
4 kasike cokolade u prahu
4 kasike mleka u prahu
2 kasike smedjeg secera
200 ml slatke pavlake
100 gr putera/margarina
Priprema:
Kora-zicom umutiti jaja i dodati sve ostale namirnice,dobro sjediniti.U kalup staviti pek papir,izliti smesu i pecu u zagrejanoj rerni na 160c,oko 15-20minuta.Izvaditi i ohladiti.
Fil- 
Puter/margarin sobne temperature umutiti sa secerom,cokoladom,sokom narandze,mlekom u prahu i vanil secerom.
Glazura-
Cokoladu,secer,mleko u prahu,slatku pavlaku i puter topiti na nizoj temperaturi,pa kad se secer istopi,cokoladnu masu prohladiti 
***
Ohladjenu koru iseci na pola(pogledajte video),pa donju koru vratiti u kalup i filovati.Preklopiti gornjom korom,blago pritiskati da se kore sjedine sa filom.. 
Pripremljenu prohladjenu cokoladnu glazuru preliti preko gornje kore.Tortu ostaviti u frizideru par sati do sluzenja 😁


                 Pogledajte i video 👇


 

Prijatno 😎



Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *