недеља, 26. март 2017.

SALATA OD RUKOLE & ROTKVICE I SIRA






Potrebno:
1 glavica zelene salate
50 gr rukole
100 gr zlatarskog sira
1 vezica rotkvica
6 zelenih maslinki
50ml maslinovog ulja
Priprema:
Zelenu salatu oprati i iscepkati u ciniju za salatu.Rotkvice ocistiti,seci krupno.Rukolu celu sloziti preko rotkvica.Nauljiti ruke maslinovim uljem,pa polako premazivati lisce salate,rukole i rotkvica.Ponoviti nekoliko puta i tada pomesati sve sastojke.Sir komad po komad mrviti na salatu.
Dekorisati zelenim maslinkama.

 
                                          Prijatno 😄

PILE I PEKARSKI KROMPIR





Potrebno:
1 celo pile
1 kg roze krompira
150 gr mesnate dimljene slanine
malo maslinovog ulja
malo soli
Priprema:
Pile istranzirati i sloziti na pleh postavljen papirom za pecenje.Krompir oljustiti,iseci na cetvrtine i poslagati izmedju piletine,ruke posoliti i u svako parce piletine utrljati so.Isto uraditi i sa krompirom.Slaninu iseci na trake debljine 1cm,poslagati preko piletine i krompira.Preko svega postaviti pek papir.

Peci na 160c oko 40'.
Posluziti sa zelenom salatom,ili salatom po vasoj zelji.

                                                                              Prijatno 😄
 

понедељак, 13. март 2017.

DOMACA PIKANT SUNKA & HOMEMADE PIKANT HAM




Potrebno:
500 gr belog pileceg mesa
3 cena belog luka
1 kasicica kurkume
1i 1/2 kasicica belog bibera
1/2 kasicice kajenskog bibera-ljutkast
1 kasicica himalajske/obicne soli
1 kasicica pimenta/najkvirc/allspice
1/2 kasicice origana
1 kasicica crvene/aleve paprike
popotrebi kasika vode
Priprema:
Belo meso iseci na kockice,pripremiti sve zacine u datim kolicinama,pa sve staviti u secko,usitniti potpuno meso da se sjedini sa zacinima,a po pootrebi dodati kasiku vode.
Kompaktnu masu izvaditi na prozirnu foliju, pa uviti bas u obliku sunke ili salame.

Sunku spustiti u serpu sa vodom i kuvati na niskoj temperaturi(1),oko 45 minuta.

Kuvanu sunku izvaditi na dasku,potpuno ohladiti i skinuti foliju.

Ovako spremljena sunka je kompaktna,i nasuprot mojoj sumnji,mogla je da se sece izuzetno tanko.

**Ideju da spremim ovu ukusnu sunku,dobila sam citajuci recept  za Domaći parizer
na stranici  KUVARANCIJE 

                                                 Prijatno 😊
                                            
  

недеља, 12. март 2017.

PRALINE OD BELE I CRNE COKOLADE SA MENTOM & VISNJOM & NARANDZOM




Potrebno:
Bela cokolada-
120gr secera
3-4kasike vode
1 kasika ekstrakta vanile
150gr margarina(180gr putera)
120gr mleka u prahu
malo soli
Crna cokolada:
150gr crne cokolade
1 kasika kakao praha
20gr putera(2 kasike ulja)
malo soli
Punjenje:
1kasika ekstrakta mente
visnje iz likera/kolicina po zelji
kandirana narandza
Priprema:
U serpicu sipati vodu i secer,kuvati dok se secer ne istopi a voda ne ispari,dodati ekstrakt vanile,mesati,dodati mleko u prahu,mesati u ujednacenu masu,dodati margarin(koristila sam i puter,ali je tada cokolada meksa,pa se ne vadi lepo iz kalupa),malo soli,mesati.Masu podeliti na dva dela,pa u jedan sipati ekstrakt mente,pomesati.Meni se u tom procesu sjedinjavana sa mentom,cokolada stegla,pa sam pravila kuglice-punjenje za bele i crne praline.

Cokoladu belu i crnu rasporediti u kalupe,premazane uljem,i po zelji kombinovati crnu sa belom.Na sloj cokolade poloziti visnju iz likera ili kandiranu narandzu,pa preliti delom cokolade.Posto popunimo,kalup sa obe ruke protresti udaranjem o radnu povrsinu,da sav vazduh izadje iz njih i ako je potrebno,poravnati povrsinu kalupa nozem.U drugi kalup sipati crnu cokoladu,belu cokoladu sa mentom,pa preko kombinovati  negde belom negde crnom prekriti fil.Protresti kalup.

Ovako spremljene kalupe staviti u zamrzivac,da se praline dobro stegnu,na nekoliko sati.Pazljivo vaditi na tacnu.
 


* "Bela cokolada" mi je bila meka pri vadjenju iz kalupa,mada je ukus divan,cak meni lepsi od kupovne "bele coklade".Recept za pripremu nasla sam na
internetu i od mnogih,odlucila sam se za ovaj koji mi je delovao najuverljivije.*

                                                                                        Prijatno 😋

понедељак, 06. март 2017.

OSLIC U ZACINIMA & HAKE IN SPICES / SLICICE




















OSLIC U ZACINIMA & HAKE IN SPICES       
nam se svideo,pa smo ponovili isti recept uz dodatak salate sa rukolom i zlatarskim sirom.
Pogledajte slicice i recept, 
i ako vam se dopada, eto jednog finog i zdravog rucka 😏

                                                       Prijatno 😋
 

петак, 03. март 2017.

PILECA KRILCA U MANGO SOSU & CHICKEN WINGS IN MANGO CHUTNEY



Potrebno:
500gr pilecih krilaca sa batacicima
1/2 struka praziluka
1 sargarepa
Sos:
2 kasicice ljute paste sa kikirikijem
2 kasike mango chutney-a
3 kasike dark soy sauce
1 dobra kasicica pikant senfa
Priprema:
Krilca nozem odvojiti od batacica.Sve namirnice za sos fino pomesati, umakati i oblagati svaki komad piletine posebno.



Ostaviti u posudi prekrivenoj prozirnom folijom,u frizideru 1-2h.

Na tiganj poslagati praziluk isecen na kolutove,preko njega sargarepu isecenu na kolutove.

Krilca izvaditi iz frizidera,slagati parce po parce preko sargarepe.

Doliti casu vode,poklopiti tiganj alu folijom,dinstati na srednjoj
temperaturi oko 20 minuta.Potom skinuti foliju,dinstati jos 10-tak minuta da izvri ostatak tecnosti i krilca postanu lepljiva.

Servirati toplo 😏


                                                                       Prijatno 😃 

четвртак, 02. март 2017.

VEGAN KARAMEL KREM & VEGAN CREAM CARAMEL

 Potrebno:
1 konzerva/400ml kokosovog mleka
10 supenih kasika smedjeg secera
1kasika ekstrakta vanile
malo soli
1,5 kasicica kokosovog ulja
Priprema:
U serpicu izliti kokosovo mleko,dodati smedji secer,malo soli,kuvati uz stalno mesanje drvenom varjacom na nizoj temperaturi,da vri.

Od sve kolicine u serpici,treba da uvri 1/3 i da masa postane gusca i lepljiva.Skloniti sa ringle,mesati i dodati ekstrakt vanile i kokosovo ulje.

Polako mesati dok se ulje dobro ne umesa u karamel krem. 

Prohladjen krem usuti u teglicu i cuvati u frizideru do 3 dana,kako pise u originalnom receptu,mada mislim da moze i duze ako ste karakter 😉😋

**Ideju da napravim ovaj krem dala mi je Katie,a recept sam procitala  ovde

                                                                         Prijatno 😃

TAAN/TAHINI/SUSAMOVA PASTA



Potrebno:
300 gr susama
250 ml/1/2 case susamovog ulja
1/2 kasicice soli
1 kasicica smedjeg secera 
Priprema:
Susam prziti kratko na niskoj temperaturi(1),uz mesanje drvenom spatulom,samo da malo pozuti(oko 2 minuta).Ohladiti ga,pa sipati deo/polovinu(zavisno od velicine case blendera/secko)i izblendirati seme susama,

dodati polovinu kolicine ulja,soli,secera,blendirati u pastu,sa povremenim prekidima,da ne bi opterecivali rad masine.

Tako uraditi i sa drugom polovinom,pa pastu sipati u teglu.Moja tegla je od kupovnog tahinija,koji sam potrosila i evo bas mi je posluzila jer ima etiketu 😏

Ovako napravljena pasta koristice vam u spremanju 
Humusa kao jedna od bitnih namirnica za ovaj namaz,za spremanje corbe od leblebija,kao dodatak jelu ili kao namaz na domaci hleb.
*Mesto susamovog ulja,mozete koristiti maslinovo ulje*

                                                                Prijatno 😍

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email