понедељак, 27. новембар 2017.

GAMBORI I SURIMI STAPICI U SOSU OD BELOG VINA & GAMBORS AND SURIMI STICK IN WHITE WINE SAUCE


*Zelela sam da originalni ukus morskih plodova dominira ,pa sam koristila minimum zacina.U spremanju ovog jela istice se prefinjena aroma ruzmarina i nezan dodir belog vina na nepcima...*

Potrebno:
250-300 gr ociscenih gambora(zamrznutih)
20 komada surimi stapica
2-3 cena belog luka
100 ml belog vina
3 kasike maslinovog ulja
1 kasicica zacina ili 1/4 kasicice soli
grancica ruzmarina
Bela zaprska:
1 kasicica ostrog brasna
1/2 solje vode
Prilog:
pirinac zacinjen sa malo mlevenog bibera

Priprema:
Na maslinovom ulju prziti seckan beli luk,dodati gambore,surimi stapice secene na kolutice.
U tiganj sa morskim plodovima sipati belo vino,ruzmarin,malo zaciniti i bez mesanja krckati na nizoj temperaturi nekoliko minuta.
Ovako spremljene gambore preliti belom zaprskom (kasicica brasna pomesana sa malo vode),blago protresti tiganj da se sve sjedini.
Pirinac kratko kuvati,procediti,zaciniti i uliti u kalup.Kada se prohladi,pirinac istresti iz kalupa.
Servirati morsku fantaziju i kriskama limuna i ruzmarinom.

                                                       Priprema je na videu 👇



                                                                              Prijatno 😍

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email