среда, 28. децембар 2016.

SOGAN DOLMASI I SARMA OD LJUBICASTOG KUPUSA

Potrebno:
600 gr mlevenog juneceg mesa
1 kasicica bibera
soli
2 kasike brasna od leblebija
1 celo jaje
1 crni luk
1 prut praziluka
2 cena sitno seckanog belog luka
5 zelenih paprika,
5 listova ljubicastog kupusa
1 kasika mirisnog ghee-a
ili 1 kasika putera 
Priprema:
U meso dodati biber,so,jaje,brasno,beli luk,pa dobro umesiti.
Listove ljubicastog kupusa kratko spustiti u vrijucu vodu,


paprike ocistiti,izdubiti,praziluk seci duzine oko 5cm,izvaditi sredinu.
Kupus puniti mesom i zavijati sarmu,paprike i praziluk,crni luk- puniti mesom,


pa redjati u serpu

 
 
 
u koju smo sipali mirisni putercic,preko svega poredjati kolutove luka


naliti vodom i kuvati 30-40 minuta.
Po zelji u servirano jelo mozete dodati kiselo mleko.
Boja zbog ljubicastog kupusa mozda nije za 10-tku,zato je ukus odlican 👌😋



                                             Prijatno 😊

недеља, 25. децембар 2016.

CHERRY KUGLICE & CHERRY BALLS





Potrebno:
200 g piškota/petit beurre
200 g čokolade za kuvanje
100 g putera/margarina
1-2 kasike šećera u prahu 
1 žumance
1 dl slatke pavlake

3-4 kasike cherry brandy (višnjevače)
40-tak višanja iz rakije, a može i iz kompota ali namočene u višnjevaču(moje su iz kompota,pa ih je ispalo 23 komada)


Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje

1 - 2 kasike ulja
kasicica putera/margarina
Za dekoraciju: 

2-3 stangle bele čokolade
Priprema:
Izmešati žumance i šećer u prahu pa dodati slatku pavlaku i kuvati 4-5 min. 


Dodati izlomljenu čokoladu i višnjevaču, maknuti s vatre. Mešati da se otopi i dodati puter/margarin.


Samleti piškote/keks i sve izmešati.



Oblikovati kuglice punjene visnjom.



Kuglice staviti u led na 20 min.Meni je od ove kolicine ispalo 23 kuglica.


Za glazuru otopiti čokoladu ,dodati ulje i puter,ja sam i 2 kasike mleka,mešati da se masa izjednaci,pa kuglicu nabosti na cackalicu i umakati u cokoladu,odlagati na pek papir dok se cokolada ne stegne


Glazirati i ukrasiti kuglice belom cokoladom :cokoladu  staviti u kesu,kesu vezati gumicom  👀



pa spustiti u serpicu/dzezvicu sa vodom,zagrevati na niskoj temperaturi dok se ne otopi sva cokolada,izvaditi kesicu,prohladiti dok pod prstima ne osetimo kremastu teksturu,vrh probosti pazljivo cackalicom  i
ukrasavati(ovo ko nema olovku za dekorisanje)  👇kao ja...

Cherry kuglice sloziti u papirne korpice... 👇

                 Mozete se odmah zasladiti  😋 👇

   
Ideja za ove fine kuglice 👉 sa bloga Frana Omelic-Sena 

ŽIV-žlicom i vilicom koji je pun,majstorskih, finih recepata.Recept sam minimalno izmenila 😍,moji su svi odusevljeni divnim ukusom ovih kuglica.
                                       Prijatno  😊



 

среда, 21. децембар 2016.

CORBA OD POVRCA SA ORASIMA & VEGETABLE SOUP WITH NUTS



Potrebno:
pola crvenog luka
2 cena belog luka,
1/2 batata
1 tikvica
1 cvet karfiola
3 sampinjona
3 kineske crne pecurke
10-tak zrna leblebije
2 kasicice domaceg zacina  
5 celih oraha
1 kasicica kokosovog ulja
Priprema:
Na kokosovom ulju proprziti crveni i beli luk,pa dodati karfiol,seckanu tikvicu,sampinjone,kineske crne pecurke,batat,zacin,naliti vodom da prekrije sve namirnice,

dodati leblebiju(ja sam koristila susenu leblebiju).


Kuvati na srednjoj temperaturi oko 40 minuta,pa deset minuta pred kraj dodati i orahe,stapnim mikserom pasirati veci deo povrca.


Servirati toplu corbu sa domacim crnim hlebom 👇



                                        Prijatno 😍


недеља, 18. децембар 2016.

TORTA OD FRANCUSKOG HLEBA & CAKE OF FRENCH BREAD






Potrebno:
francuska vekna/baget
3 jaja(2 cela+1 belance)
malo sveze rukole
2 cena seckanog bekog luka
200 gr feta sira
5 snita mortadele sa maslinkama
pola soljice mleka+1 zumance
origano,kecap za posipanje
3-4 kriske kackavalja za pizzu
50 grputera/margarina 
Priprema:
U kalup (za strudle) postaviti pek papir,staviti 2 tanke snite margarina/putera,redjati isecene parcice francuskog hleba,zumance i mleko umutiti,pa kasikom prelivati kriske hleba,


feta sir sjediniti sa jajima(2 cela i jedno belance),dodati rukolu,seckani beli luk,origano,podeliti na dva dela,pa jednim delom filovati koru od hleba.



Mortadelu iseci na kockice,pa posuti preko sira,dodati kecap po ukusu,


preko mortadele poredjati jos jednu koru francuskog hleba,preliti mlekom i zumancetom,
pa drugi deo fila  👇


preko fila poredjati 3-4 kriske kackavalja,pa peci u vec zagrejanoj rerni 10-15 minuta/zavisno od rerne.
Pecenu tortu malo prohladiti,izvaditi iz kalupa,seci kriske,




servirati toplu tortu 👌💖

                                              Prijatno  😋

уторак, 13. децембар 2016.

PIRINCANI OMLET & RICE OMLET






















Potrebno:
3 cela jaja+malo mleka
princano brasno po potrebi-oko 2 kasike
malo slanine
10-tak kolutova zelene paprike"silje"

Priprema:
Slaninu iseci na manje komade,prziti na srednjoj temperaturi,da porumene,dodati kolutove paprike,prziti.

Jaja umutiti,dodati 2-3 kasike mleka,dodati oko 2 kasike pirincanog brasna,da smesa bude gustoce kao za palacinke,preliti preko zagrejane slanine   👇


peci,da seuhvati korica na rubovima omleta.  👇


Kada omlet bude cvrst,prebacimo ga spatulom na tanjir.Od ove kolicine mogu se iseci 6 trouglica, oni su dovoljni za tri  porcije.Odlican dorucak,jos bolji rucak 👌

                                             Prijatno 😋

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email