петак, 29. април 2016.

VASKRS 2016 godine i JAJA


                                         






                          ***
                              
Za farbanje uskrsnjih jaja potrebno je varzilo i ljuske od crnog luka,malo lakova za 
nokte(nije obavezno),zelena boja za jaja...




 




 

masta...
varzilo,
sirce,so
u vodu..                                                    Budite srecni i usrecite ljude koje volite!                                                                                                 

       


 Svim prijateljima cestitam predstojece praznike !
                                  ***
                   HRISTOS VOSKRESE!

уторак, 26. април 2016.

PUNJENI VALJUSCI

Potrebno:
krompir(par krompira)
1-2jaja
brasno(malo)
suvo meso(oko 50 gr)
kackavalj(oko 50 gr)
1-2 čena belog luka
malo mleka,
susam za posipanje

Priprema:
krompir iseci na kockice,kuvati,ocediti,prohladiti,pasirati-pasir kasikom,

 




                                             
dodati brasno,soli,malo ulja,zamesiti testo meko,dodati seckan beli luk,ostaviti u frizideru oko 30 minuta,vaditi kasikom(testo bude slicno "zvaki"),oblikovati oklagijom

filovati suvim mesom(ja sam imala dimljeni cureci batak),kackavaljem,praviti valjuske,

 

                                        






strane lepiti mlekom,gornju stranu premazati mlekom(cetkicom u mleko,cetkicom u susam),premazati i susamom,prziti(zagrejati ulje,pa smanjiti na srednju temperaturu),vaditi na papirni ubrus da puste visak ulja.
Kao prilog sam spremila patlidžan snite uvaljane u brasno pa pržene na ulju.                                     

 




 




                                   Prijatno :)

PATLIDZAN-SNICLE




















Patlidzan sam vec pravila kao salatu i pohovani,pa evo jos jednog lakog i brzog recepta sa ovim bozanskim povrcem.
Potrebno:
patlidzan,so,brasno,beli luk i zacini,ulje za przenje.

 









Posoliti ociscen patlidzan,da izvuce prirodnu gorcinu koju ima,da odstoji oko sata,procediti,valjati u brasno pomesano sa zacinima po ukusu i zelji,prziti.

 










Snicle patlidzana posuti seckanim belim lukom.


 





                                         Prijatno :)



понедељак, 25. април 2016.

KARADJORDJEVA SNICLA




















Potrebno:
10 snicli-svinjske/junece
10 snita sunke
10 snita kackavalja
10 kaisica dimljene slanine
3 jaja
pola solje mleka
belo brasno(za poh)
kukuruzni griz(za poh)
prezle(hlebne mrvice)
ule za pohovanje
zacini/po zelji
Prilog:grilovani sampinjoni sa mileramom

Priprema:
Snicle izlupati sa jedne strane.
Pripremiti tri posude,pa u jednu sipati belo brasno i kukuruzni griz(odnos pola/pola),u drugu prezle,u trecu jaja i mleko(umutiti),posoliti.


Sniclu staviti na dasku,preko po snitu sunke,snitu kackavalja, tanko secene snitice slanine,uviti kao palacinku,zatvoriti cackalicama.



U tiganj naliti oko 1/2 l ulja,zagrejati,pa u poh ovim redom:
brasno(belo i zuto pomesano),
jaja,
prezle,
jaja
brasno.
Mozemo prvo sve snicle pripremiti ovako,pa prziti,





 





u dubokom ulju na srednjoj temperaturi,oko 5-7 min sa svake strane.


Snicle vaditi na papirni ubrus.

 









100 gr.sampinjona grilovati na malo ulja.Na tanjir sloziti "Karadjordjevu sniclu",dekorisati grilovanim sampinjonima,prelivenim kasicicom milerama i kriskama paradajza.

 


                                                                           Prijatno😊




недеља, 24. април 2016.

POHOVANE SNICLE OD KARFIOLA

Potrebno:
manja glavica karfiola(ili 450gr smrznutog)
2 jaja
malo brasna(ili griz+prezle,pola-pola)
ulje za przenje
zacini

Priprema:
Karfiol oprati(ako je svez-iseci od korena),obariti u slanoj vodi(jer inace daje gorkast ukus),

odmah vreo "supljom" kasikom izvaditi(tako ne pokupi ni malo vode),sipati u ciniju za mesenje,dodati umucena jaja,brasna 1-2 supene kasike,zacina po zelji i ukusu(so,biber),promesati,pa vaditi kasikom na vrelo ulje,taman dok se jaje proprzi,okrenuti,slagati na papirni ubrus(a pokupi masnocu).
 



Prijatno :)


SARMA OD ZELJA




















Potrebno:
4-5 veza zelja
1/2kg mlevenog mesa
saka pirinca
2-3 glavice crnog luka
3 cena belog luka
zacini,ulje za przenje luka
preliv:3 cela jaja
mala biljna pavlaka

Priprema:
luk,crni i beli dinstati,dodati mleveno meso,doliti vode,dinstati,dodati saku pirinca,iskljuciti ringlu,poklopiti.

 









Zelje oprati,ocisiti,iseci krajeve
                                                        
 










slagati u djuvec po dnu i bocnim stranama,





na zelje sipati pripremljen fil za sarmu,




ravnomerno rasporediti,pa prekriti listovima zelja,
 
 







naliti vodom,prekriti folijom,staviti u rernu na 160 stepeni oko 40 minuta.

 









3 jaja umutiti sa biljnom pavlakom,izvaditi sarmu,podici foliju,preliti umucenim jajima i pavlakom,peci jos 5-6 minuta da se uhvati korica.






















Posluziti toplo sa jogurtom. 
 







                                                                       Prijatno 😊


U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email