среда, 30. март 2016.

BECKE SNICLE



Potrebno:
1 kg svinjskih/junecih snicli od buta
2 cela jaja
malo mleka
belo brasno
palenta(od zutog-kukuruznog brasna)
maslinovo ulje za przenje
Priprema:
Umutiti jaja i dodati mleka-kolicine kao za jos jedno jaje
belo brasno i palentu(krupno kukuruzno brasno)pomesati i dodati soli po ukusu,
sniclu staviti na dasku,prekriti komadom prozirne folije,pa lupati tuckom po celoj povrsini,svaku uvaljti u mesavinu belog i zutog brasna

pa u jaja, opet u brasno,pa na vrelo ulje(zagrejati na na jacu temperaturu,kod mene-3,pa smanjiti na 2-ku),

kada su obe strane isprzene,vaditi na papirni ubrus


da se ocede od viska ulja.

Uz "Becke snicle"posluziti neku laganiju salatu,ili par komada grilovanog povrca.


                                     Prijatno :)




уторак, 29. март 2016.

DOMACI BELI HLEB br.2



Ovaj hleb se sprema na isti nacin kao sto je opisano u receptu za
DOMACI BELI HLEB    
samo je izgled,drugaciji,ali se i ovaj moze spremiti u svecanim prilikama,pa evo jos nekoliko slicica...


                                             PRIJATNO :)

 

четвртак, 24. март 2016.

SUSKAVA TORTA












***
Ovu divnu tortu sam otkrila kod Dragane Petrovic na blogu 
Gaga u kujni i zaista je vrhunska!
***
Potrebno
za koru:
4 belanca
180gr secera
150gr mlevenih oraha
za fil:
4 zumanca
4 kasika secera
10gr brasna
100gr putera
40 gr  cokolade
1 kasicica nes-kafe u prahu
za preliv ganache krem:
slatka pavlaka
cokolada

Priprema:
Belanca umutiti,dodajuci secer,kada su cvrso umucena dodati orahe,mesati varjacom(kasikom),pa koru razliti na pleh(pek-papir),peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180-10 minuta,pa smanjiti na 150 stepeni-20-tak minuta,smanjiti na 100 i peci jos 10-tak minuta(po originalnom receptu sa duplom merom,kora se pece ukupno 55 minuta,ja sam pravila pola mere,pa sam i vreme pecenja prilagodila.

Ohladjenu koru,podeliti na dva dela(ja sam pravila u obliku rolata-seceno na 4 dela).
Fil:
umutiti dobro zumanca sa secerom,kuvati na pari(ili loncu za mleko,kao ja)da postane gust,i udvostruci se od zumanaca,skloniti s ringle,dodati
nes-kafu i cokoladu,sve mesati
u ohladjen fil umesati umucen puter/margarin,sve sjediniti,filovati naizmenicno.
Na kraju premazati filom i poslednju koricu.
Ganache krem:
kuvati slatku pavlaku do vrenja ,pa njom preliti cokoladu(100gr+100gr),sve mesati da se cokolada istopi i preliti tortu ovim kremom


Ja nisam prelivala"ganache kremom",jer je torta vec jaka i bilo je dovoljno filovati je.
Torta je vrhunskog ukusa,posebno ako se pravi dan pre posluzivanja.


                               Prijatno :)

уторак, 22. март 2016.

CUFTE U PARADAJZ SOSU



Potrebno:
300gr mlevenog mesa(svinjskog,juneceg ili mesanog)
2 kasike prezli
1 jaje
biber,so,beli luk(opciono)
1 kasika secera(ili zamena za secer)
1-2 kasike brasna
paradajz-pelat(ili sok,pasirani paradajz)
malo blagog kecapa
origano
1-2 kasike maslinovog ulja
Priprema:
U meso dodati prezle i zacine pozelj(biber,so,zacin"c"),jaje,cenic belog luka,malo ulja,pa zamesiti dobro,kao testo,uviti u prozirnu foliju i odloziti u frizider na pola sata do sat(moze se pripremiti i dan ranije).

U tganj ili serpu sipati vode da pokrije dno,pa kidati komade mesa,praviti loptice izmedju dlanova,spustati u vrijucu vodu jednu do druge,dok ne popunimo dno,protresti tiganj nekoliko puta da se cufte sa svih strana skuvaju,pa dodati 1/2l paradajz pelata,secer(ili zamenu:kokos-secer,agava-sirup,javor-sirup,smedji secer,fruktozu,tabletce"na tren")dodati zacin po zelji i ukusu(ja sam dodala svoj domaci   ZACIN,
kuvati jos malo,probati,jer paradajz daje kiselkastu notu(ja je ne volim)pa ako treba dodati jos malo secera.
Spremiti hladnu zaprsku:
2 kasike brasna pomesati sa vodom da bude gusce nego za palacinke,

dodati u sos uz blago mesanje ,skloniti kad dostignete zeljenu gustinu,


 na kraju dodati malo origana.
Ovo jelo je veoma lako i jednostavno napraviti,ne treba puno namirnica,a ukusno i deca ga bas vole(sva moja  :) i velika i mala )




                                            
                                             Prijatno :)


 

уторак, 08. март 2016.

STANGLICE SA GANACHE KREMOM










Potrebno:
200gr mlevenog keksa
malo vocnog soka(1-2kasike)
150 gr margarina/putera
Fil-Ganache:
200gr cokolade za kuvanje
slatka pavlaka(oko 200 ml)
malo soli
Priprema:
Napraviti smesu od keksa,putera i vocnog soka,pa je rastanjiti u kalupu-djuvecu

Cokoladu izlomiti na kockice u posdu za mesenje,pavlaku zagrevati do vrenja,pa tako vrelu sipati preko cokolade,mesati da se cokolada istopi,dodati prstohvat soli,preliti preko kore,

kalup prekriti prozirnom folijom,ostaviti da se ohladi,pa seci stanglice ili kocke za sluzenje
Dok sam pravila stanglice,jedna"klementina"mi je stano bila smetnja,pa sam resila da je iskoristim :)
                     



Srecan praznik svim damama: mamama,bakama,sestrama,tetkama,
snajkama,svekrvama,tastama i komsinicama zelim!!!

                                   PRIJATNO :)

понедељак, 07. март 2016.

PARATHA br.2 & ROTI


Potrebno
brasno
prasak za pecivo,
garam masala
puter-ghee
voda

Priprema:
Sprema se kao i Paratha-indijski tanki puter hleb,recept je  ovde
ali sa dodatkom masala zacina i praska za pecivo.


 Jos nesto malo drugacije je nacin slaganja posle premazivanja puterom,uvijamo u rolnicu,pa u puza,pa opet oklagijom rastanjimo,pecemo,prelivamo sa malo otopljenog putera

Ovaj Roti je pikantan,ljutkast,za razliku od prvog,koji ima ukus i miris ghee-a(precisceni puter,recept  ovde
                  

                                     Prijatno :)

 

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email