понедељак, 31. октобар 2016.

JUNECA ROLADA I PUNJENE SLJIVE SA SUNKOM I KACKAVALJEM & STUFFED PLUMS IN BEEF ROLL WITH HAM AND CHEESE



Potrebno:
Mesna rolada:
1/2 kg mlevene junetine
2 kašičice pikantnog gi-a
1/2 kašičice origana
2 kašičice leblebija brašna
2 kašičica spelta mekinja
2 čena belog luka
1 celo jaje
Punjenje:
10 manjih šljiva/svežih
komad ovčijeg sira
5 šnita šunke
5 šnita kačkavalja
*** 
8 kaiševa slanine(slanina sečena po dužini)


Priprema:
sve sastojke za mesnu roladu spojiti,mesiti rukom da se sve dobro ujednači.

Ostaviti da odstoji,za to vreme spremiti sve za punjenje - 
komad ovčijeg sira usitniti,šljive očistiti od koštica,puniti sirom,

iseći slaninu po dužini,iseći kačkavalj na šnite.


Alu foliju premazati uljem,meso rastanjiti u obliku pravougaonika,slagati šunku,kačkavalj,a ispred kačkavalja složiti šljive,



i rolati prema drugom kraju uz pomoć folije.

Na početak folije postaviti slaninu,pa rolati nazad,

Rolat uviti čvrsto u foliju,postaviti u pleh ili đuveč.Peći u zagrejanoj rerni na 150c oko 40 min(rerna sa ventilatorom).
Ispečeni rolat izvaditi iz folije,seći šnicle.


 Šljive punjene ovčijim sirom su vrhunskog ukusa,možete puniti sveže a i suve su fenomenalnog ukusa.To je bio razlog da ih spojim sa mesnom roladom,šunkom i kačkavaljem.Prava eksplozija ukusa-šljive iako zrele daju prijatnu kiselkastu notu oštrini punomasnog ovčijeg sira i veoma se slažu sa finim ukusom začinjene mesne rolade.
Preporuka za one koji vole da eksperimentišu,kao što uradih ja danas.
***
Recept u kome se pominju suve šljive punjene kozjim sirom i orahom,u slanini,pominje se još 1393g,a spremao se na srpskom dvoru.
*** 

 
                                                                                    Prijatno :)
   

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email