петак, 16. септембар 2016.

RAVIOLI SA JUNECIM MESOM I SIROM



***
Ravioli-testenina koju mladi obozavaju,a meni prilika da iznenadim moje voljene cerke i unuke novim receptom iz moje kuhinje,pa da uzivam gledajuci ih,sve za nasim stolom,u dobrom zdravlju i raspolozenju...
***
Potrebno:
Testo
2 cela jaja
brasno(belo,integralno,mesavina heljda&belo...)kolicina-koliko da se zamesi fino testo, ni meko ni tvrdo,sa jajima
so
malo vode,da se zamesi fino testo
malo ulja
Fil:
Br.1
dinstano junece meso na crnom i belom luku,sitno seckano
malo seckane slaninice 
malo seckanog dimljenog belog mesa
seckani list persuna
1 celo jaje
Br.2
sir-usitnjen,suvlji
1 celo jaje
so po potrebi
Preliv:
neutralna pavlaka
parmezan iz kesice/rendani kackavalj

Priprema:
Testo zamesiti,uviti u prozirnu foliju,ostaviti pola sata da odstoji,








 

vaditi jufkice,rastanjiti oklagijom,vaditi casom modlice,filovati,jednu polovinu premazati jajetom,da se lepo zatvori,zatvoriti viljuskom,oblikovati u raviole,


Fil br.1:
dinstati junetinu na crnom i belom luku,dodati malo dimljenog belog mesa,persun-list,zacine po ukusu,jaje


Fil br.2:
sir i jaje pomesati,filovati.


U serpu sipati vodu,pola kasicice soli,kada pocne da vri dodavati raviole,smanjiti temperaturu,kuvati ,dok ne isplivaju na povrsinu(zavisno od suda,nekad je potrebno blago promesati da se raviole zbog tezine ne zalepe za dno).


Kada se duplo uvecaju,vaditi supljom kutlacom na tanjir.

Preliti neutralnom pavlakom za kuvanje,rendanim kackavaljem/parmezanom i po zelji posuti svezim bosiljkom.


Raviole su odlicne i kada ih slozite u kutiju postavljenu strec-folijom,pa ih zamrznete.Mozete ih kuvati tako smrznute,ukus ce biti isti,


provereno dobar!

                                                                              Prijatno :)              

 




Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email