понедељак, 25. јануар 2016.

CURECI MEDALJONI U SOSU OD SLJIVA I BADEMA SA GRILOVANIM POVRCEM






*
Procitala sam razne mogucnosti i
kombinacije za spremanje ovih medaljona,napravila svoju kombinaciju(usmeno),pa zurim da zapisem,da nesto ne zaboravim,jer sam rucak vec spremila i posluzila.


Potrebno:

Kolicina za jednu porciju:

Cureci medaljoni(3 izrezane snicle cureceg filea-belo meso)
2 kasike maslinovog ulja
malo senfa(pikantni ili obicni)
2 kasike pavlake
3-4 kasike mleka
1 kasicica ljute paste od paprika sa kikirikijem(moze se naci u "Kineskom centru"ili kineskim radnjama-piljarama)
kasicica meda
3 suve sljive
6-7 pecenih badema
2-3 cena belog luka
grancica ruzmarina
so,biber
1 viljuska brasna+ malo vode
Grilovano povrce razno.


PRIPREMA:

Medaljone premazemo senfom,
spustimo u nauljen tiganj,(dok dodajemo ostale sastojke,medaljone okrecemo da se ravnomerno dinstaju),dodamo seckan beli luk,seckan proprzen badem,sljive spustiti u tiganj kratko da omeksaju,izvadimo ih i iseckamo,vratimo u tiganj;dodamo kasicicu meda,so,biber.U pavlaku dodamo kasicicu ljute paste sa kikirikijem(u nedostatku iste,koristite cili papricicu),dodati mleko,promesati,sipati na medaljone,dobro protresti tiganj,da se svi sastojci spoje.Na kraju ubaciti grancicu ruzmarina,protresti tiganj.


Jednu viljusku brasna pomesati sa malo vode,ubaciti u medaljone,blago protresti tiganj,da masa dobije gustinu.
                 *
Povrce(brokoli,patlidzan(plavi paradajz),karfiol,krompir) grilovati na malo ulja i jakoj temperaturi(kao u "voku")                   *


Servirati toplo i dekorisati sa nekoliko badema i malo ruzmarina.


                PRIJATNO :)
                 

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email