понедељак, 14. септембар 2015.

PROJICE S BLITVOM





PROJICE,SADA S BLITVOM

Potrebno:

2 case kukuruznog brasna(iste case za sve namirnice)
1/2 case belog brasna
3 jaja
1 casa kiselog mleka
1 casa ulja
1 casa kisele vode
1 prasak za pecivo
1 pakovanje smrznutih briketa blitve
so,2 cena belog luka
seme susama

Priprema:

Sjediniti kukuruzno i belo brasno i prasak za pecivo,dodati razmucena jaja,kiselo mleko(jogurt),ulje,promesati,dodati kiselu vodu,polako mesati.
Brikete blitve skuvati,ocediti i u sve naseci 2 cena belog luka,dodati soli po ukusu i sjediniti sa testom.Mesati u kompaktnu masu i doliti malo ocedjene supice od blitve(puna je vitamina),jer ce projice imati bolji "smek".
Puniti modlice,odozgo posuti semenom susam.


Peci u zagrejanoj rerni,na 180 stepeni,oko 35-40 minuta.Ohladiti,servirati.




Ukljuciti neki romanticni film,gustirati projice i uzivati u dobrom drustvu.  

               Prijatno  :)

  

  
 

субота, 12. септембар 2015.

PIKANTNI USTIPCI






NISTA NE BACAMO


Potrebno:

Hleb koji vise ne zelimo da koristimo(suv ili se mrvi)
1 jaje
malo mleka
ostatke sunke,parizera ili piletine,koju vise niko od ukucana ne jede
komadic putera(margaina)
prasak za pecivo(od kolicine zavisi da li cete staviti pola ili ceo)
so,list persuna
ulje za przenje


Priprema:

U ciniju za mesenje izdrobiti ili iseckati komadice hleba(kifle,perece...)
sunku,parizer iseckati na kockice,dodati u ciniju,dosuti prasak za pecivo,promesati.
Dodati jaje i malo mleka(ne preterujte),pa mesati da hleb upije i da se napravi testena masa,dodati puter,dosoliti po zelji,naseci list persuna,pa ciniju prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frizider 15-ak minuta.


Vaditi ustipke kasikom,prziti na zagrejanom ulju,kada uhvate koricu,okrenuti drugu stranu.


Ustipke vaditi na papirni ubrus,da puste visak ulja.
            Servirati.



               Prijatno  :)


     

BORANIJA SA PILECIM BELIM






BORANIJA BR.1-bela



POTREBNO:

1kg boranije
(zuta,zelena,ljubicasta,
olovkara ili puterica)
1 dobra glavica crnog luka
2 cena belog luka
1komad belog pileceg(moze file)
zacin,so,biber,ulje
kasika brasna

PRIPREMA:

Na malo ulja proprziti seckani crni i beli luk.



Boraniju oprati,ocistiti(odstrniti krajeve),iseckati na manje komade(ili vece,ko kako voli),
dodati na luk,dosuti vode ,samo da prelije boraniju,spustiti u to belo pilece,kuvati na srednjoj temperaturi uz stalno mesanje i dolivanje vode,dok boranija sasvim ne omeksa.



Kada je skoro skuvana,izvaditi meso,skinuti sa koske(kuvano se lako filetira),iseckati ga,pa vratiti u boraniju,dodati zacine.
Dok je jos na ringli,dodati belu zaprsku:
kasiku brasna pomesati sa casom hladne vode(ne mora iz frizidera)da nema grudvica,pa 
preliti preko boranije.
Mesati dok ne dobijete zeljenu gustinu.Skloniti sa ringle,prohladiti i obavezno naseckati cenic belog luka.Po zelji naseci list persuna.
Servirati.


                  Prijatno :)


 

DORUCAK -NARAVNO-KACAMAK






SRPSKI JEDNOSTAVNO


Potrebno:

1/2 litre vode
5-6 supenih kasika polente
1 kuvana virsla
par kriskica sira
so
ulje

Priprema:

Sipati vodu(ja koristim filtriranu)u serpicu,odmah sipati i kukuruzno brasno ili polentu(ko kako voli),promesati dok je voda hladna,jer se tada nece napraviti grudvice,koje uzasno smetaju,a nisu ni jestive.Ukljuciti ringlu na 3,pa kada se malo zagreje,smanjiti na 2-ku.Mesati sve dok masa ne naraste i postane gusta.Pri kraju,dodati 2 kasike ulja i malo soli,sve sjediniti.


Skloniti,prohladiti.
Skuvati par virsli,ocediti.


Kacamak servirati topao,sa dodatkom narezanih virsli(dovoljna je jedna)i malo belog kravljeg sira.Posluziti uz solju jogurta,kiselog mleka(sto je tradicionalno kod nas)ili u mom slucaju,uz solju caja od nane(koju gajim na svojoj terasi).



                PRIJATNO  :)




 

петак, 11. септембар 2015.

SASVIM OBICNA PESMA


POSVECENA MOME MUZU ZA NJEGOV RODJENDAN









❤Sasvim obicna pesma:
   ❤Za Tebe❤

❤
Kada bi o Tebi pricala,
Bilo bi to kao da od Srca mog,
Cupam deo,
A kako deo Srca da dam,
I da pricu ispricam?

❤
Da na papir stavim
Reci koje mi Zivot pune,
Da stavim na papir
Uspomene?

❤
Da pazim,da papir
Ne pozuti,
Da se reci ne razliju od
Vlage,
Dok moje
Suze Kaplju na njih?

❤
Kako da olovka
Cvrsto stoji u
Ruci koja Drhti?
Od secanja Ljubavnih,
Vrelih,
Srece,Nadanja?

❤
Pri pomisli da Ti
Pesmu pisem,
Glava mi Osecanja
Puna,
Pa ne znam gde i
Sta da stavim,
Da bih mogla
Sve
Da Ti kazem!

❤
A Suze kao da
Namerno teku
Neprestano,
Jasno Mislima do znanja
Daju,
Da je Zelja moja da
Tebi Pesmu napisem-
Nemoguca!

❤
Slusam Te,
Dises Ujednaceno,
Mirno.
I Sigurna sam.

❤
Sigurna u sve nase
Godine,
U nase Srece i Tuge,
Radosti,Nedace,
Razumevanja i Prastanja,
Snove i zajednicka Mastanja.

❤
Volim Tvoj nenametljivi
Nacin,kojim pokazujes
Osecanja.
Volim kad brines za
Sve sto meni
Treba,
Neiscrpnu Snagu
Da ispunis
Sve moje Zelje,
I one o kojima ne
Govorim.

❤
Kako da pricam o
Tebi,
Koji me poznajes
Najbolje,
Moje Tajne i Snove,
Strahove,
Cuvas.
Sve sto bih rekla:
Vec znas.

❤
Ja nisam pisac,
I Dar
Nemam,
Da osecanja svoja na
Papir
Stavim.

❤
Ja sam :
Polovina jedne
Ljubavi obicne,
Koja je davno,
Jednog Suncanog dana,
Uz Smeh i
Sveze kupljene narandze,
Nasla Tvoje Ruke Tople
U koje se kao
Pecat smestih!
Evo,Jos sam Tu!

❤❤❤
Kada bih o Tebi pricala,
Bilo bi to kao da od Srca mog
Cupam deo,
A kako deo Srca da dam
I da pricu ispricam?

                                   Tvoja
                                        Marina ❤        
Beograd,                               
17.08.2015.g                                                                                                   




SAVET NASOJ DECI







SAVET NASOJ ODRASLOJ DECI :






Trudite se da greske svojih roditelja uocite i ne ponavljate sa svojom decom,budite bolji takticar,jer raspolazete sa vise saznanja i vestina nego vasi roditelji.Ono sto nikada ne treba da zaboravite je, da cete najbolji,najjednostavniji i najiskreniji savet za resenje vaseg problema,dobiti bas od roditelja.Oni ce vasu muku rasparcati,upotrebiti svoja znanja i iskustvo,zacinice sve svojom ljubavlju i reci vam,ma koliko tesko bilo,da je to resenje za vas.





Nekada,na mesecini,i mi smo mastali,zaljubljeno hodajuci uz muziku u usima.Nekada nam je mladost bila najveca garancija,oci su isijavale ljubavne iskre i to je bio jedini jemac nase buducnosti.
Nekada,draga nasa deco,
Licili smo bas na VAS.




                        S ljubavlju,vasa
                     Marina  :)





четвртак, 10. септембар 2015.

PITE NIKAD DOSADNE






PITA SA JABUKAMA


Potrebno:

1 pakovanje tankih kora
1kg-1,5kg(ja stavljam vise,tj.1,5kg,jer volim vise fila),
1-2casesecera(belog,smedjeg,fruktoze ili kokosovog,svakako stavljati po ukusu)
1 manja casa pavlake
2 jaja
1,5 kasika griza
prasak za pecivo
limun,sok i kora
cimet
muskatni orascic
kesica vanil secera
malo mleka
ule za mazanje kora


Priprema:

Jabuke oljustiti i izrendati.Dobro ih ocediti.Sok popiti,jer je pun vitamina.Jabukama dodati secer,jaja,pavlaku,prasak za pecivo,nacedjen limunov sok,rendanu koru pola limuna.Sve polako mesati u gustu smesu,dodati griz,promesati.


Redjati po dve kore,koje cemo izmedju premazati uljem,pa ravnomerno premazati filom,rolati i slagati u pleh(na pleh staviti pek papir,ja ga ovaj put nisam imala)




Premazati mlekom,peci na 180 stepeni,oko 40 min(zavisi kakva je rerna).Ohladiti,seci ravno ili dijagonalno,posuti prah secerom sa dodatkom vanile.Servirati i uzivati u ukusu a i u mirisu.







PRIJATNO :)  

  

 

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email