понедељак, 5. фебруар 2018.

KANDIRANA KORICA LIMUNA


Potrebno:300 gr korica limuna
Sirup:
400 gr secera
1-2 vanil secera
200 gr vode
Posip:
150-200gr secera
Priprema:
Odvojiti koru limuna isecenog na pola i seci trake sirine 3-5 mm.Ovako isecene korice preliti hladnom vodom.




Kuvanje korica ponoviti 6- 7 puta da sva gorcina iz njih izadje:kuvati u hladnoj vodi dok ne provri,prosuti vodu, ponavljati postupak i svaki put sipati hlanu vodu.
Pomesati secer i vodu ,dodati vanilin secer ,spustiti korice i kuvati dok skoro sva voda ne ispari-da se korice  uspinuju(a opet ne suvise gusto da se ukuvan secer razvlaci).
Na pleh sa pek papirom rasporediti kristal secer,pa vruce uspinovane korice vaditi viljuskom,rastresti da se svaka korica uvalja dobro u secer.
Ostaviti da se dobro osuse na plehu,najmanje 4-5 dana.
Suve korice sloziti u staklenu teglu i poklopiti.Secer na kome su se susile je primio fini miris limuna i moze se koristiti kao dodatak kolacima.
Ovako spremljene korice se koriste u kolacima,pitama,kremovima,kompotima, tortama i za dekoraciju.
Mogu se koristiti cele,izlomljene u komadice ili mlevene u "secku".

                                                                         Prijatno 😍



Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *