субота, 25. новембар 2017.

KREM CORBA KELJ I BATAT & SAVOY CABBAGE AND SWEETPOTATO CREAM SOUP


Potrebno:
1 batat
1 krompir
1 cvet karfiola+lisce karfiola
1-2 lista kelja
1/2 pruta praziluka
1 cen belog luka
2 kasicice amaranta(pored bogatog sadrzaja kalcijuma,gvozdja,belancevina,esencijalnih kiselina,ova biljka ne sadrzi gluten)
2 kasike domaceg zacina 
ili suvi zacin
1kasičica kokosovog ulja
1 komad belog starog sira
malo propecenog susama
Priprema:
Na kokosovom ulju proprziti iseckan praziluk i beli luk,dodati domaci zacin i naliti malo vode,kuvati kratko,dodati na kocke secen batat,krompir,cvetice i listove karfiola i secen list kelja.Kuvati 15-tak minuta,pa dodati i amarant,kuvati jos 15 minuta.Skloniti sa ringle,stapnim mikserom usitniti povrce u krem corbu.
Servirati corbu na tanjir,u sredinu narendati malo sira,a obod tanjira dekorisati pecenim susamom.Čorbu poslužiti sa domacim crnim hlebom.
                                        
                                     Pogledajte video 👇



                                                    Prijatno 😋 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *