понедељак, 2. јануар 2017.

ROLOVANA BAKLAVA SA LESNICIMA I STEVIOM & STUFFED ROLLED BAKLAVAS WITH HAZELNUTS & STEVIA





Potrebno:
10 kora za pitu/baklavu
200 gr mlevenih lesnika
3 ravne kasike griza
100 suvog grozdja
malo putera+ulja(za kore)
20gr putera za preko baklave
Preliv:
1 i 1/2 l vode
pola soka od limuna
2 zvezdasta anisa
5x20 kapi stevie (20kapi stevie=30 gr secera)+4tablete stevije
Priprema:
Koru preklopiti do sredine pa premazati kasikom otopljenog putera pomesanog sa malo ulja.Mleveni lesnik pomesati sa grizom.Suvo grozdje potopiti u malo mlake vode sa 2 kasike ruma.




Na pocetak kore-sira strana,naneti mesavinu mlevenih lesnika i griza,odozgo posuti grozdje sa rumom,


pa koru pazljivo uvijati sto cvrsce.Rolnicu postaviti u pleh/djuvec prekriven pek papirom.Redjati tako svih 10 kora,nozem seci na komade zeljene duzine,preko poslagati komadice putera,


staviti u prethodno zagrejanu rernu,na 160c,oko 25-30 minuta,zavisno od jacine rerne.
Pripremiti serbet/sirup/agdu:u vodu spustiti anis,



da provri,pa sipati izmerenu steviu-u uputstvu preporucuju da se za spremanje testa i pita kombinuje vise vrsta stevie:tecnost,tabletice,zrnca.Serbet preliti preko vrucih rolnica,ostaviti da lesnici upiju sirup,prohladjene rolnice posluziti 😊

                                           Prijatno 😋

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *